Mulder Sliedrecht verkoopt nu ook Citroën

4 november 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Op het pand van Autobedrijf Mulder aan de Parabool heeft de vertrouwde Peugeotleeuw gezelschap gekregen van de bekende 'double chevron' die onlosmakelijk verbonden is met het merk Citroën. ,,Op 12, 13, 14 en 15 november staan wij officieel stil bij het feit dat we nu ook in Sliedrecht auto's van het merk Citroën verkopen", vertelt algemeen directeur Cees Mulder. ,,We vieren dit met vier dagen vol actievoordeel."

Door Ria Scholten

De hoofdvestiging van het autobedrijf staat aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. Daarnaast heeft Mulder vestigingen in Alblasserdam en Sliedrecht. ,,Op alle drie de locaties verkopen wij beide merken", vertelt algemeen directeur Cees Mulder. Hij heeft er drie jaar hard voor moeten knokken om in Sliedrecht Citroëns te mogen verkopen. ,,De combinatie Peugeot en Citroën is ideaal omdat de auto's weliswaar verschillend van model zijn, maar qua onderstel, motoren en techniek heel veel overeenkomsten hebben. Onze monteurs hebben er dan ook geen enkele moeite mee om auto's van beide merken te onderhouden."

De beide merken worden afzonderlijk van elkaar gepresenteerd. De showroom is daarvoor gesplitst in twee delen, die elk hun specifieke merkbeleving en uitstraling hebben. ,,De klant vindt hier alleen de meest gangbare modellen, maar in Dordrecht is de complete modellenrange aanwezig", laat Cees weten. ,,Uiteraard is het voor ons geen enkele moeite om de door de klant gewenste auto even naar Sliedrecht te rijden. Voor de verkoop van de Citroëns hebben wij een extra verkoopadviseur aangetrokken in de persoon van Peter de Langen."

Bij Citroën zijn de spots met name gericht op de nieuwe C1, de C3 en de C4 Cactus. ,,Laatstgenoemd model spreekt veel mensen aan", vertelt Cees. ,,Er komen veel échte Citroënliefhebbers in de showroom, die specifiek voor de Cactus binnen stappen. Geen van de andere merken is namelijk in staat om zo'n onderscheidend model op de markt te brengen. Met een instapprijs van 16.990 euro is er sprake van een uitstekende prijs/prestatieverhouding. De Cactus is in juli al op de Nederlandse markt geïntroduceerd, maar de bestelde auto's worden nu pas uitgeleverd. De fabrikant heeft bewust voor een vroege introductie gekozen met als consequentie dat het even heeft geduurd voordat de auto daadwerkelijk op de weg te zien is."

Cees legt uit welke super verkoopacties het autobedrijf van 12 tot en met 15 november (vier dagen!) de klant te bieden heeft. ,,Tijdens de actiedagen geven we op alle verkochte nieuwe Citroëns maar liefst vier jaar garantie! Wie een nieuwe C1, C3 of C4 Cactus aanschaft, betaalt vier jaar nul procent rente op de financiering. Kopers krijgen daarnaast gratis vier winterbanden."

De eerste verdieping van het fraaie pand biedt plaats aan occasions met de merkgaranties Leeuwekeur en Citroën Select.

Foto-onderschrift: Het verkoopteam bestaat uit (v.l.n.r.) Peter Schriel, Peter de Langen en Marcel Mulder.

advertentie
advertentie