Opening met ' Fitlala'
Opening met ' Fitlala' Fien Kroon

Sport, spel en vossenjacht bij Koningsspelen De Driemaster en De Wonderwijzer

23 april 2018 om 15:24 lokaal Deel je nieuws

H’VELD-G’DAM  De kinderen van basisscholen De Driemaster en De Wonderwijzer in de Westwijk hebben afgelopen vrijdag samen genoten van veel verschillende leuke activiteiten tijdens de zonovergoten Koningsspelen.

Al een aantal jaren worden de Koningsspelen door een commissie van personeel en ouders van beide scholen georganiseerd, tot grote tevredenheid van iedereen. ‘Zo leuk dat beide scholen dat elk jaar samen organiseren! Mooi hoe de kinderen van beide scholen elkaar zo ook een beetje leren kennen!’, aldus een van de ouders.

Deze editie van de Koningsspelen werd uiteraard ook weer geopend met de Koningsdans. Dit jaar het liedje Fitlala, van Kinderen voor Kinderen. Het was goed te zien dat er flink geoefend is de afgelopen dagen! En dat was nodig ook, want het was een ‘vet moeilijke’ dans deze keer.

Na de dans waren er in de scholen en op het plein allerlei spellen en een vossenjacht voor de jongere kinderen. De oudere kinderen hadden een vossenjacht in het park en mochten sporten in sporthal De Appelgaard onder begeleiding van leerlingen van voortgezet onderwijsschool Willem de Zwijger. Een leuke verrassing daar was het bezoek van de burgemeester.

De jongere groepen sloten hun Koningsspelen af met een heuse muziekoptocht door de buurt waarbij de kinderen mochten spelen op de muziekinstrumenten die ze zelf net daarvoor gemaakt hadden. Zo mocht de buurt ook nog even meegenieten.

Na alle inspanningen genoten de kinderen van het welverdiende lunchbuffet, ook dit jaar weer gratis verstrekt vanuit de landelijke organisatie van de Koningsspelen.

advertentie
advertentie