OKK jongens turnen de halve finale turnen

24 april 2018 om 11:30 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Afgelopen weekend waren de halve finales turnen voor heren in Kampen. Van gymnastiekvereniging OKK waren en er 4 deelnemers die zich konden plaatsen voor de finale. Hiervoor moesten ze bij de beste 12 komen in de categorie.

In het niveau pupil 3e divisie, kwamen de jongste turnjongens van OKK aan bod. In deze categorie waren 30 deelnemers en na alle voorrondes zijn de verschillen klein. Ondanks en super oefening op ringen en voltige kwam Auke de Kok te kort op de andere onderdelen en werd 23e met een puntentotaal van 103.833. Levi van Aken maakte geen grote fouten en draaide stabiel zijn oefeningen. Helaas werd Levi met een goede wedstrijd 19e, met 104.400 punten. Voor Daan Teeuw was dit ze eerste wedstrijdseizoen. Hij wist zich verassend te plaatsen voor de Finale. Met 105.850 werd hij 9e.

Zijn broer Jan Paul Teeuw kwam later die dag aanbod in de categorie Junior II, 3e divisie. Ook hij moest zich plaatsen bij de beste 12 van de 24 deelnemers. Plaatsen voor de finale was het doel van de wedstrijd en nam daarom geen grote risico's met zijn oefeningen. Dit betaalde zich uit in een goede score van 65.000 punten. Hij had de beste score op vloer en de 3e score op voltige. Helaas was er bij het onderdeel rekstok een onderdeel niet geteld. Maar kon hij uiteindelijk nog de zilveren medaille ophalen op het podium en maakt dus een goede kans in de finale op een medaille.

Op zaterdag 2 juni is de finale van het Nederlands kampioenschap in hoofddorp. Daar gaan de gebroeders Teeuw strijden voor de medailles.

advertentie
advertentie