Afbeelding
Fien Wonen

Prestatieafspraken getekend in Hardinxveld-Giessendam voor 2021

18 december 2020 om 13:52 Wonen

H'VELD-G'DAM Wethouder Trudy Baggerman, voorzitter van Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam Rien Stek en directeur-bestuurder van Fien Wonen Elisabeth ter Borg ondertekenden woensdag 16 december de Prestatieafspraken 2021. In deze overeenkomst staan concrete afspraken waar de drie partijen in 2021 aan gaan werken. De afspraken zijn, net als de voorgaande jaren, gemaakt op zes onderdelen: beschikbaarheid en betaalbaarheid, specifieke doelgroepen, kwaliteit en duurzaamheid, leefbaarheid en maatschappelijk vastgoed, nieuwbouw en aankoop en financiën. Vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis heeft deze samenwerking deels digitaal plaatsgevonden door middel van verschillende overleggen. Zo ging ook de normaal gesproken feestelijke ondertekening digitaal. Ondanks deze nieuwe situatie is het gelukt om met elkaar samen te werken en afspraken voor het jaar 2021 te maken over de verschillende thema’s.

In de Woningwet is vastgelegd dat gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties lokaal prestatieafspraken maken. Deze drie partijen maken die jaarlijks vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van wonen in Hardinxveld-Giessendam. De komende jaren staan ze voor een aantal grote uitdagingen op het gebied van beschikbaarheid, betaalbaarheid en de verduurzaming. Samenwerking tussen Fien Wonen, de gemeente Hardinxveld-Giessendam en huurdersraad Hardinxveld-Giessendam is essentieel om ook op de langere termijn een goed aanbod voor de sociale volkshuisvesting te garanderen.

In 2021 gaan ze samen verder werken aan de vraagstukken op het gebied van huisvesting en verduurzaming. Zo worden de woningbouwopgave gezamenlijk besproken, overleggen ze over het ondersteunen van mensen die iets extra’s nodig hebben, trekken ze in de warmtetransitie gezamenlijk op en zorgen ze dat wijken en buurten leefbaar worden gehouden. Veel afspraken keren ieder jaar terug en gelden vaak voor lang lopende vraagstukken. Het komende jaar wordt gewerkt aan het maken van lange termijn afspraken, zodat Fien Wonen sterker kunnen sturen op de grote uitdagingen die ze de komende jaren hebben.

advertentie
advertentie