,,Ik hoop eigenlijk dat ik mensen kan stimuleren om echt iets te gaan doen", aldus Britt van Hoorne.
,,Ik hoop eigenlijk dat ik mensen kan stimuleren om echt iets te gaan doen", aldus Britt van Hoorne. prive

‘Ik hou niet van stilzitten’

24 december 2020 om 11:09 Zakelijk

H’VELD-G’DAM Niet iedereen durft in deze tijd een eigen bedrijf te starten. De 18-jarige Britt van Hoorne heeft het gewoon gedaan. Afgelopen zaterdag is ze haar bedrijf ShelfSupport gestart door met haar website live te gaan. ,,Ik wilde een eigen bedrijfje beginnen in iets waar ik goed in ben”, geeft ze aan.

door Esther Coumans

Als je naar de website van de Hardinxveldse (www.shelfsupport.nl, red.) gaat zie je precies waar ze goed in is. Ze maakt ijzeren woonaccessoires, zoals planksteunen voor aan de muur. ,,Het is allemaal handwerk. Mijn vader beoefent dit ambacht, dus het is niet heel raar dat ik dit nu ben gaan doen. Alhoewel ik denk dat de meeste mensen die mij kennen wel hadden gedacht dat ik iets in de sport zou gaan doen. Daar ben ik ook veel mee bezig. Ik werk in een sportschool, maar nu met de lockdown dus even niet.”

De jonge onderneemster vertelt dat ze in een tussenjaar zit. ,,Eigenlijk wilde ik na het behalen van mijn diploma psychologie studeren. Alleen gooide corona roet in het eten. Ik kon hierdoor niet fysiek bij opleidingen gaan kijken en daarom vond ik het moeilijk om een keuze te maken. Ik besloot daarom voor een tussenjaar te gaan.” Dit jaar wil ze gebruiken om zichzelf te ontwikkelen. ,,Ik weet dat het een rare tijd is om te beginnen, maar ik had best veel tijd over om na te denken.”

De 18-jarige houdt er niet van om stil te zitten, ook niet in deze tijd. ,,Ik probeer er het beste van te maken. Er zijn genoeg dingen die je kan oppakken om te gaan doen. Dat deed ik dus ook. Ik had tijdens de eerste lockdown mijn kamer een beetje verbouwd en toen dacht ik hoe kan ik het wat gezelliger maken? Van ijzer heb ik toen woonaccessoires gesmeed en zwart gemaakt. Mensen om mij heen vonden het erg mooi en ze zeiden dat ik er iets mee moest doen.”

En dat heeft de Hardinxveldse gedaan. Ze is ruim twee maanden bezig geweest om het bedrijf helemaal startklaar te maken. ,,De corona is een soort hulpmiddel geweest om me ertoe te zetten om dit te gaan doen.” Enthousiast vervolgt ze haar verhaal. ,,Ik wil mijn tijd goed besteden en flink aanpakken. In deze tijd moet je soms een beetje omdenken en niet bij de pakken neer gaan zitten. Er zijn genoeg dingen die je zou kunnen doen. Ik hou niet van stilzitten.”

Zaterdag is de website van ShelfSupport (www.shelfsupport.nl) online gegaan en daarmee is de start van het bedrijf van Britt van Hoorne beklonken. Ook biedt de onderneemster haar producten aan via Facebook (www.facebook.com/shelfsupport.nl) en Instagram (www.instagram.com/shelfsupport/). ,,Ik heb er echt veel zin in.”

Hoe het in de toekomst gaat ziet ze vanzelf wel. ,,Als dit goed loopt, ga ik er echt wel mee door. Maar ik ben er ook over na aan het denken om voeding en diëtetiek te gaan studeren. Ik zie wel hoe het gaat. Ik hoop eigenlijk dat ik mensen kan stimuleren om echt iets te gaan doen. Vooral nu in deze tijd. Aanpakken en doorzetten.”

advertentie
advertentie