Mees van der Waal van DijkIntro PersoneelMolenstraat 2c3371 AH Hardinxveld-Giessendam0184-444 100hardinxveld@intropersoneel.nl
Mees van der Waal van DijkIntro PersoneelMolenstraat 2c3371 AH Hardinxveld-Giessendam0184-444 100hardinxveld@intropersoneel.nl Intro Personeel
Recruitment & Personeel

Fiets fit de feestdagen door

25 december 2020 om 13:36 Zakelijk

Premier Mark Rutte zei het nog in zijn toespraak over de lockdown. Ga gerust sporten (in je eentje natuurlijk, dat wel). Dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Ook in deze donkere dagen voor Kerst zie je nog regelmatig iemand een rondje hardlopen of wielrennen. In felgekleurde kleding en sportschoenen rennen of fietsen deze sportievelingen de polder door. Eigenlijk moeten we met elkaar een voorbeeld aan hen nemen.

En daar zit hem juist de kneep. Willen is één, doen is een tweede. Iedereen weet wel dat het beter is om een blokje om te gaan in plaats van thuis op de bank te zitten. Maar in de huidige situatie worden we flink op de proef gesteld. Zeker als het gaat om een goede balans vinden tussen werk en privé. Je probeert een goede focus te vinden om thuis zo effectief mogelijk te zijn. Daardoor kom je nog minder aan bewegen toe. Je hoeft de deur immers niet meer uit en alleen een rondje lopen in de pauze is een stuk minder gezellig dan mét collega’s.

Zonder werk of een mooie baan is het ongetwijfeld een nóg grotere uitdaging. Ga er maar aan staan! Je kan bijvoorbeeld niet meer naar wedstrijden of trainingen van de plaatselijke sportvereniging. Zo kun je in een sleur belanden waardoor de dagen steeds trager gaan verlopen. Grote kans dat je voor de tweede keer in de week op de bank met een bak kruidnoten het nieuwe seizoen van Hunted zit te kijken. Leuke serie natuurlijk, maar die coronakilo’s vliegen eraan!

Toch is het, of je nu werk hebt of niet, vrij makkelijk om tijd te vinden om lekker te kunnen bewegen. Het vervelende is dat we het eigenlijk helemaal niet zo lekker vinden. Het grootste obstakel om te gaan sporten is onze eigen motivatie. Zelf weet ik niet beter dan dat ik meerdere keren per week aan het bewegen ben. Bij korfbaltrainingen aan de Sluisweg, maar ook als fitnessinstructeur wanneer ik indoorcyclinglessen geef bij Fitter bij De Wit. Daardoor word ik gedwongen aanwezig te zijn. Het effect is duidelijk: vaak beëindig ik, fysiek en mentaal, fitter de training dan ik dat hem begon.

Als recruiter weet ik dat het voor een werkzoekende ook belangrijk is om mentaal fit te zijn. De voordelen hiervan zijn wat mij betreft duidelijk. Een goede eerste indruk is een daalder waard. Het heeft meerwaarde als iemand energiek overkomt in een gesprek en zich vol energie kan inzetten tijdens het werk.

Kortom, fit blijven kost je iets, maar je krijg er heel veel voor terug. Misschien wel een nieuwe baan!

Benieuwd wat Intro voor jou kan betekenen? Kijk eens op intropersoneel.nl of bel 0184-444 100

advertentie
advertentie