Afbeelding
Mike Rijnders

HKC zet hekkensluiter probleemloos opzij

29 april 2018 om 10:49 Sport/sport Deel je nieuws

H'VELD-G'DAM Op voorhand werd al niet op een spannende wedstrijd gerekend voor HKC voor de ontmoeting met het nog puntloze KVZ uit Zutphen en de Novafrontploeg maakte dat ook helemaal waar. Bij rust was al een 14-4 stand bereikt en freewheelend werd KVZ in de tweede helft naar een overduidelijke 27-12 nederlaag gespeeld.

De voorafgaande wedstrijden was HKC nogal stroef uit de startblokken gekomen en dat werd toen door de tegenstander ook genadeloos afgestraft. Voor HKC was het van belang nu scherp te beginnen en dat deed de ploeg van John Spek dan ook. Na zes minuten stond er een 5-1 voorsprong op het bord, met reeds vier doelpunten van Mark Klop, waarvan drie goals uit een vrije bal. Het was een productief begin waar door HKC ook een goed vervolg aan werd gegeven en de Zutphenaren werd al snel duidelijk dat ze voor de elfde opeenvolgende keer dit seizoen met verlies geconfronteerd zouden worden. HKC legde zich toe op het scoren van fraaie treffers om het publiek toch nog enigszins geboeid te kunnen houden. Vooral John den Dunnen en ook Mark Klop slaagden daar goed in. De rust kwam bij 14-4, waarbij voor de bezoekers drie van de vier goals uit een strafworp kwamen.

De tweede helft begon aanvankelijk aarzelend, maar halverwege pakte HKC de draad van het scoren weer op. Ondanks dat KVZ nu meer mee scoorde werd het verschil alleen maar groter. Coach John Spek greep de gelegenheid ook aan om de nodige wissels toe te passen en daarbij maakte de boomlange junior Sven Advocaat zijn debuut. De diverse wisselingen gingen niet ten koste van de productiviteit. Uiteindelijk kwam HKC tot het aantal van 131 schotpogingen en een schotpercentage van 21%, wat op zich prima getallen zijn. Met 27-12 cijfers werd uiteindelijk een dik verdiende winst genoteerd, waarmee HKC de tweede plaats in deze Overgangsklasse in handen heeft. De kampioen is inmiddels bekend. De Meeuwen had aan één punt tegen Antilopen genoeg om onbereikbaar te worden voor de overige ploegen en daarmee kwam de overwinning zeer verdiend in Putten terecht.

Tegen KVZ werd gescoord door: John den Dunnen (9), Mark Klop (5), Kelly de Bruin en Niels Deventer (ieder 3), Lotte Scherstra, Tjeerd Gort en Jaïr Korf de Gidts (ieder 2) en Rianne Swets (1).

Na een vrij weekend speelt de HKC selectie op 12 mei in Putten tegen De Meeuwen 1 en 2 en HKC 1 zal daar trachten de kampioen de eerste nederlaag toe te brengen.