Afbeelding
Willem de Wolf

Zoektocht naar persoon in water bij Hardinxveld; stapeltje kleding gevonden

7 januari 2021 om 19:59 Ongeval

HARDINXVELD-GIESSENDAM  De hulpdiensten hebben donderdagavond 7 januari 2021, in het water langs de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam gezocht naar een persoon. Op een Deltabrug over de Giessen werd een stapeltje kleding gevonden van een nog onbekend persoon. Er is opgeschaald naar ‘Middel Waterongeval’. Duikteams, een droneteam, de brandweerboot, diverse brandweerwagens, ambulances en politievoertuigen kwamen ter plaatse. Er is in en rondom het water gezocht naar een persoon.

Er werd rekening gehouden met twee scenario’s. Mogelijk zou de kleding van een zwemmer zijn die regelmatig in het koude water een zwemtocht maakt. Dat iemand van de brug zou zijn gesprongen was een ander scenario waar rekening mee werd gehouden.

Door duikers en oppervlakteredders is het water rond de Deltabrug nauwkeurig doorzocht. Vervolgens is in het omliggende gebied met een brandweerboot gezocht. Het droneteam van brandweer Rotterdam heeft vanuit de lucht het water van de Giessen gecontroleerd met een warmtebeeldcamera. Dit alles leverde niets op.

Toen na twee uur de mogelijke zwemmer thuis bleek te zitten en het water inmiddels volledig doorzocht was, is de zoektocht van de hulpdiensten beëindigd. Er is niemand aangetroffen. Mensen die meer informatie hebben over de kleding, kunnen contact opnemen met de politie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie