Afbeelding
ZHZActueel.nl / Jorrit de Haas

Twee meldingen schoorsteenbrand tegelijk in Hardinxveld-Giessendam

11 januari 2021 om 19:03 Brand

H’VELD-G’DAM De brandweer is zondagmiddag 10 januari 2021 tegelijkertijd uitgerukt voor twee meldingen van een schoorsteenbrand in Hardinxveld-Giessendam. Om 16.40 uur werd een schoorsteenbrand gemeld in een woning aan de Kemphaan. Nog geen twee minuten later werd brand gemeld in een schoorsteen van een woning aan de Alexanderstraat. De brandweer van Neder-Hardinxveld, Boven-Hardinxveld, Papendrecht en Gorinchem rukten uit voor de schoorsteenbranden.

Aan de Kemphaan dacht een melder vlammen gezien te hebben bij de schoorstenen van twee woningen. Vermoedelijk was het licht van de laagstaande zon aangezien voor vlammen. Bij één van de woningen bleek de schoorsteen ook werkelijk zwart gekleurd te zijn. Met de hoogwerker van brandweer Papendrecht is het schoorsteenkanaal gecontroleerd. De bewoners zijn door de brandweer geadviseerd om het kanaal door erkende installateur te laten controleren.

Ook aan de Alexanderstraat is een schoorsteen gecontroleerd met hulp van de ladderwagen van brandweer Gorinchem. Daar bleek van brand geen sprake.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie