Afbeelding
DoroT Schenk / Pixabay

Tweede vaccinatielocatie in Gorcumse De Hoefslag

4 februari 2021 om 14:11 Corona

REGIO Sporthal De Hoefslag in Gorinchem wordt de tweede grote vaccinatielocatie in de regio Zuid-Holland Zuid. Dat vertelde Cees Vermeer, directeur publieke gezondheid van de GGD Zuid-Holland Zuid, donderdagmiddag tijdens een persconferentie over de aanpak van het coronavirus in de regio.

De Gorinchemse sporthal wordt vanaf 22 februari naast de Deetoshal in Dordrecht de tweede vaccinatielocatie in de regio. Vermeer: ,,In eerste instantie komen er twee tof drie prikstraten, maar dat kan worden uitgebreid tot zes prikstraten. We gaan daar zeven dagen per week vaccineren. We blijven daarmee natuurlijk wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins.” De regio Zuid-Holland Zuid stond eind vorig jaar in de hoogste regionen wat betreft het aantal besmettingen. Inmiddels staat Zuid-Holland Zuid op een twaalfde plek (van de vijfentwintig) van de veiligheidsregio’s als het gaat om het aantal besmettingen, maar het aantal ziekenhuisopnames is nog wel veel hoger dan gemiddeld.

Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, vertelt dat hij trots is op hoe de hele regio de regels van de avondklok opvolgt. Natuurlijk zijn er ook wel boetes uitgedeeld. ,,In de afgelopen weken zijn er 518 bekeuringen uitgedeeld, waarvan ruim 300 voor het overtreden van de avondklok. Er is ook fors gewaarschuwd: in totaal hebben zo’n 764 mensen een officiële waarschuwing gehad. Bij een volgende overtreding krijgen zij wel een boete.”

advertentie
advertentie