Hoogwater in februari 2021.
Hoogwater in februari 2021. Richard van Hoek

‘Informatiebord over hoogwater in ‘95 bij Rokerij’

16 februari 2021 om 11:35 Politiek

H’VELD-G’DAM Bij nieuwbouwlocatie De Rokerij moet een informatiebord komen over de wateroverlast waar het gebied in 1995 mee te maken had. Daarvoor pleit het CDA, dat het college van burgemeester en wethouders heeft gevraagd daar werk van te maken.

,,Het doel van het informatiebord is uitleg over de historie van dit gebied. Er wordt immers gebouwd in voormalig uiterwaardengebied. Daarmee wordt een verbinding gelegd vanuit het verleden naar het heden en de toekomst’’, aldus het CDA. 

Volgens de christendemocraten zal niet iedere toekomstige bewoner van De Rokerij bekend zijn met de situatie in 1995. Terwijl het hoogwater destijds voor veel inwoners van Boven-Hardinxveld ingrijpend is geweest, aldus het CDA. ,,Zij moesten namelijk evacueren.’’ 

De oppositiepartij vraagt het college om zowel de inwoners van De Buurt als toekomstige inwoners van De Rokerij bij de totstandkoming van het informatiebord te betrekken. Ze noemt het een actueel thema ,,omdat op dit moment er ook sprake is van hoogwater in de Merwede’’.

advertentie
advertentie