Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam
Video

Leerlingen IKC Merwede en De Driemaster doen mee met E-waste Race

9 maart 2021 om 09:43 Natuur en milieu

H’VELD-G’DAM De leerlingen van IKC Merwede en de Driemaster doen mee aan de jaarlijkse E-waste Race. Vier werken lang verzamelen de leerlingen oude en kapotte elektronische apparaten (e-waste). In totaal doen 8 scholen uit de omgeving mee. De school met het meest opgehaalde e-waste wint een mooie prijs. 

Wie de leerlingen wil helpen, dan elektronisch afval melden op www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste. De E-waste Race Waardlanden loopt van 8 maart tot 1 april. Wethouder Theo Boerman startte de race met een boodschap voor de leerlingen, bekijk de video hieronder. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Het project is officieel van start gegaan met een kick-off met verschillende wethouders op basisschool in de gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Gorinchem en Vijfheerenland.  De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie. 

Wanneer klein elektronisch afval apart wordt ingeleverd, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en hoeven er minder grondstoffen uit de aarde worden gehaald. De E-waste Race maakt het de inwoners gemakkelijk doordat leerlingen het afval aan huis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt kapotte of oude elektronische apparaten online aan. Als dank voor een bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt de deelnemer kortingscodes voor mooie duurzame producten. 

De scholen die in regio Waardlanden meedoen zijn IKC Merwede en de Driemaster in gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Eben-Haëzerschool, SmdB Streefkerk, de Zaaier en Samen op Weg in gemeente Molenlanden, Tiener College en CBS Samen onderweg in Gorinchem en de Prinses Wilhelmina School, en CBS Klim Op in gemeente Vijfheerenlanden. De E-waste Race Waardlanden is mogelijk gemaakt door WeeeNL, Reinigingsdienst Waardlanden en HVC.

advertentie
advertentie