Florys GroepHuib KlijnSchapedrift 913371 JJ Hardinxveld-Giessendam0184-208208www.florysgroep.nl
Florys GroepHuib KlijnSchapedrift 913371 JJ Hardinxveld-Giessendam0184-208208www.florysgroep.nl Florys Groep
De Specialist

Trots zijn op mijn vak

17 maart 2021 om 16:13 Zakelijk

Ken je het gevoel dat je aan het eind van een werkdag tevreden terugkijkt? Ik kan gelukkig zeggen dat er veel redenen zijn om trots te zijn op mijn werk. In mijn baan als recruiter bemiddel ik namelijk mensen naar een vast dienstverband bij bedrijven in de regio.

Eén van de dingen die mijn werk zo mooi maken is het samenbrengen van klant en kandidaat. Tijdens gesprekken met sollicitanten nemen we de tijd om de diepte in te gaan. Het gaat ons namelijk niet alleen om diploma’s of werkervaring, maar juist ook om de mens achter het cv. Soms komen daar hele mooie gesprekken uit voort. Bijvoorbeeld over het doel van het leven of wat iemand heeft meegemaakt. Daar leer ikzelf ook van of je kan dingen meegeven waar je mensen verder mee kan helpen.

Na zo’n gesprek bellen we een referentie en stellen we de kandidaat voor bij onze klant. Sommigen hebben een extra duwtje in de rug nodig. Dan geven we bijvoorbeeld tips over hoe je een sollicitatiegesprek voert. Lukt het om iemand naar een vaste baan te helpen dan is dat natuurlijk helemaal mooi.
We bemiddelen bijvoorbeeld vluchtelingen naar een nieuwe baan. Vaak is er een taalbarrière of cultuurverschil. Daardoor is het een extra mooie stimulans als je dan een appje krijgt met een foto waarop iemand staat die trots aan het werk is.

Ook is het gaaf om onze klanten aan kwalitatief goed personeel te helpen. We kennen hen goed omdat we er regelmatig over de vloer komen. Omdat we ook de kandidaat goed kennen, kunnen we vaak een duurzame match maken. Soms staat bij een bedrijf een vacature lang open. Dit kost vaak geld voor de klant, omdat hij uiteindelijk minder werk kan aannemen of machines staan stil. Door krapte op de arbeidsmarkt is het af en toe lastig om de juiste persoon te vinden. Als je die dan wel aanbrengt, help je echt mee aan de groei van een bedrijf.

Iets anders wat mij trots maakt is Intro Personeel zelf. We hebben oog voor onze medemens. Zo sponsoren we lokale initiatieven, maar steunen ook projecten in het buitenland. Intro Personeel is onderdeel van de Florys Groep en met elkaar werken we bijvoorbeeld samen met ontwikkelingsorganisatie ZOA in Oeganda. Waar kansarme jongeren eerst op straat rondzwierven, hebben zij nu een baan met opleiding. Het is gaaf om de voortgang van deze projecten te zien en te volgen.

Dit is mijn kant van het verhaal. Maar wat maakt jou trots in het werk wat je doet? Of je beroep nu loodgieter, leraar, dierenarts of misschien wel iets heel anders is. Sta juist in deze tijd eens stil bij de dingen waar je trots op bent. Het gaat erom of jij op je plek zit en werk doet wat je leuk vindt. We mogen onszelf daarom best eens een schouderklopje geven. Jij én jouw werk doen ertoe!

[Huib Klijn

advertentie
advertentie