Beweegles YouTube

29 maart 2021 om 09:48 Lokaal Deel je nieuws

Vind u het vanwege de Corona maatregelen ook lastig om evenveel te sporten/bewegen als u normaal gezien gewend bent? Sportcoach Maarten Hendrickx van Servanda Sociaal Werk bied via het YouTube kanaal van Servanda twee keer per week een gratis beweegles aan. Deze beweeglessen duren ongeveer 20 minuten per keer, en de enige materialen die u nodig heeft om de beweeglessen te kunnen volgen, zijn een stoel (eventueel met armleuningen) en twee flesjes water (die dienen als gewichtjes). Kortom, materialen die iedereen wel thuis heeft staan. U kunt de beweeglessen volgen wanneer u wilt, bijvoorbeeld wanneer u even een vrij moment heeft. Pak de materialen erbij en ga aan de slag!

Bij het maken van de beweeglessen is met ieders wensen/behoeften rekening gehouden. Zo zijn er uitdagende beweeglessen, maar ook laagdrempelige beweeglessen met enkel oefeningen op de stoel. Bovendien komen er op het YouTube kanaal van Servanda binnenkort drie presentaties online: in de eerste presentatie geven we u handvaten/tips om te starten met bewegen. De tweede presentatie focust op het thema “beter slapen”, en aan het einde van deze presentatie geven we u meteen vijf ontspanningsoefeningen mee zodat u zich beter kunt ontspannen. In de laatste presentatie behandelen we het thema “vallen voorkomen” en laten we u vijf balansoefeningen zien waardoor u direct aan uw evenwicht kunt werken.

U vind het YouTube kanaal van Servanda Sociaal Werk als volgt: ga naar onze website (www.servanda.nl), en klik op de homepage bovenaan op het rode YouTube icoontje. U wordt nu doorgelinkt naar ons YouTube kanaal, en vervolgens kunt u een keuze maken uit de gepubliceerde video’s.

Mocht u verder nog vragen hebben over de beweeglessen, neem dan contact op met sportcoach Maarten Hendrickx door te bellen of te Whatsappen naar 06 – 82313592 of een e – mail te sturen naar maarten.hendrickx@servanda.nl.

Veel beweegplezier!

advertentie
advertentie