Als team benadrukken we de diversiteit en de individuele krachten in ons werk.
Als team benadrukken we de diversiteit en de individuele krachten in ons werk. Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Advertorial

Hoveniersbedrijf Williams Garden: ‘Ga uit je bol!’

31 maart 2021 om 14:51 Zakelijk

H’VELD-G’DAM Tien jaar terug startte William de Hek zijn hoveniersbedrijf Williams Garden. Inmiddels bestaat het team uit vier vaste krachten plus een aantal oproep- en vakantiewerkers en hebben de mannen én vrouw menig tuin in de wijde omgeving gecreëerd en onderhouden. ,,Een tuin is geslaagd als het een ziel heeft. Geen opeenstapeling van materialen, maar een plek met een eigenheid, waar alle zintuigen geprikkeld worden en de wensen van de eigenaar tot zijn recht komen.”

Als je een bedrijf als hovenier start, ben je niet alleen hovenier, maar ook ondernemer. William de Hek vertelt: ,,Ondernemen is een doorlopende leerschool, waarin je flexibel en veerkrachtig moet zijn. Het werkt het best als je jezelf kunt zijn. Onze slogan is ‘Ga uit je bol!’. Dat kan je opvatten als ‘doe eens gek’, maar voor ons heeft het een diepere betekenis. Wees jezelf en kom tot bloei. Er komen geen narcissen uit een tulpenbol. Als team benadrukken we de diversiteit en de individuele krachten in ons werk. We zetten elkaar in onze kracht. We kunnen onze kwaliteiten inzetten om opdrachtgevers zichzelf te kunnen laten zijn, door een tuin te ontwerpen die perfect bij ze past en ze op laat bloeien. Een tuin is meer dan een opeenstapeling van materialen. Het is een plek waar dieren zich kunnen nestelen, vlinders fladderen, waar kleur en geur elkaar versterken en de wensen en persoonlijkheid van de opdrachtgever tot zijn recht komen. Hier zetten wij ons voor in, samen met een cirkel van zelfstandige partners.”

UITDAGING William is dankbaar voor wat de afgelopen tien jaar hem hebben gebracht. ,,Ik ben iemand die altijd bezig is en van een uitdaging houdt. Toen ik op het punt stond om een opleiding te kiezen, bracht dat me terug naar mijn kinderjaren. Ik was altijd bezig met hutten en zandkastelen bouwen, dijkjes en dammetjes in water maken, daar kon ik uren zoet mee zijn. Bloemen en planten hadden ook altijd mijn aandacht al. De bloemen en bladeren die uit een ogenschijnlijk dode tak kunnen komen, die vervolgens ook bijen en vlinders kunnen voeden, dat vind ik wonderlijk. Dit vak ligt dus dicht bij mezelf. Ik mag mezelf dagelijks verwonderen over de schoonheid om ons heen, maar ook over de levende kunstwerken die we mogen ontwikkelen.”

SFEER Bij de vrijdagmiddagborrel, in de tuin achter het bedrijfspand, zit de sfeer er goed in. ,,De bedrijfscultuur en -sfeer is echt belangrijk, we maken lange dagen met elkaar. Het bedrijf en ons werk moet van waarde zijn. In de ruimte om ons heen, maar ook in de levens van het personeel en de opdrachtgevers. Als dingen niet lekker lopen, is het voor mij de uitdaging om ze snel uit te praten. Dat is een leertuin voor ons allemaal. Als dingen bloed, zweet en tranen hebben gekost, zijn ze extra bijzonder. Dat vereist toewijding en vertrouwen van het hele team. Met elkaar is ‘the sky the limit’. Als we dat in stand kunnen houden, mag het bedrijf in de toekomst nog wel wat groeien.”

Williams Garden - www.williamsgarden.nl - info@williamsgarden.nl - 0627466571. Kijk ook eens op Facebook en Instagram!

advertentie
advertentie