Afbeelding
Qbuzz

Spoedreparatie MerwedeLingelijn: geen treinverkeer, maar bussen tussen Gorinchem en Leerdam

16 april 2021 om 14:56 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Door infrastructurele problemen is er geen treinverkeer mogelijk tussen Gorinchem en Leerdam tot zeker zondag 18 april einde dienstregeling. Qbuzz zet vervangende bussen in, om reizigers ten alle tijden van A naar B te vervoeren. ,,Wij vinden het bijzonder vervelend dat onze reizigers hier hinder van ondervinden”, laat Qbuzz weten.

Op last van ProRail is donderdagmiddag rond 14:00 uur het treinverkeer tussen Gorinchem en Leerdam stilgelegd. Dit nadat inspecteurs zagen dat een aantal klemmen en onderdelen in het spoor niet goed waren bevestigd, of los waren gekomen. Herstel van het spoor zal zeker tot zondag 18 april middernacht duren.

Tijdens een inspectieronde langs het spoor op donderdag 15 april ontdekten inspecteurs van ProRail over een lengte van zeventienhonderd meter afwijkende waardes. Daarop nam ProRail de nodige stappen. ProRail is samen met de spooraannemer direct nader onderzoek gestart.

SPOOR MOET COMPLEET VERVANGEN WORDEN Voor herstel van het bestaande spoor zijn 12.000 bevestigingsplaatjes nodig. Dat is niet iets wat ze bij ProRail standaard op voorraad hebben liggen. Het wachten op bevoorrading duurt echter te lang en daarom is er voor gekozen het stuk spoor volledig te vernieuwen. Deze spoedreparatie gaat zeker tot zondag 18 april einde dienstregeling duren.

Reizigers en Qbuzz ondervinden er flinke hinder van met de MerwedeLingelijn en daarom worden gedurende deze periode bussen ingezet. Info: https://www.qbuzz.nl/dmg/

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie