Afbeelding
Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Johan de Jager interim gemeentesecretaris gemeente HardinxveldGiessendam

29 april 2021 om 17:40 Politiek

H’VELD-G’DAM Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten Johan de Jager te benoemen tot interim gemeentesecretaris van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. De Jager wordt als interim gemeentesecretaris eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie. Hij volgt hiermee Robert ‘t Hoen op die in januari 2021 bij de gemeente vertrok. 

Interim-gemeentesecretaris De Jager wordt op interimbasis gemeentesecretaris. Dit betekent dat hij de functie tijdelijk, maar voor ten minste 24 maanden, gaat vervullen. Na die tijd hoopt de gemeente een nieuwe gemeentesecretaris te hebben aangetrokken. De Jager begint op 1 juli in Hardinxveld-Giessendam.

BEKEND TERREIN De functie gemeentesecretaris/ algemeen directeur is bekend terrein voor De Jager. Al sinds 2007 heeft hij deze functie bij verschillende gemeenten mogen vervullen. Op dit moment is De Jager gemeentesecretaris bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Na bijna acht jaar in deze gemeente werkzaam te zijn geweest, maakt hij nu de overstap naar Hardinxveld-Giessendam. 

Johan de Jager: ,,Alhoewel ik de gemeente Hardinxveld-Giessendam nog goed moet leren kennen, biedt deze gemeente mij tal van uitdagingen. Uitdagingen waar ik graag mee aan de slag ga. Er spelen vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling, dienstverlening, participatie en de positionering van de gemeente in de regio. Ik breng mijn ervaringen en inzichten, die ik bij diverse gemeenten in het land als gemeentesecretaris heb opgedaan, mee om de gemeente Hardinxveld-Giessendam nog sterker te maken naar de toekomst.” 

LEIDER MET FLAIR De 55-jarige Aalsmeerder kijkt ernaar uit om bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam aan de slag te gaan. ,,Ik kijk ernaar uit om de specifieke kenmerken van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en haar inwoners te leren kennen. Wat maakt deze gemeenschap bijzonder en hoe gaan wij hier met elkaar om? Daar ben ik benieuwd naar. Goede dienstverlening naar de inwoners en persoonlijk contact zijn voor mij belangrijke aandachtspunten. Ik verheug me erop om deel uit te maken van deze mooie gemeente en kijk uit naar onze toekomstige samenwerking”, aldus De Jager.

Het college van B en W is blij met de komst van Johan de Jager. Burgemeester Dirk Heijkoop over de benoeming: ,,Het college is verheugd over de komst van Johan de Jager als nieuwe secretaris/algemeen directeur. Met Johan krijgen we een leider met flair en een geheel eigen visie op zelforganisatie, die kan zorgen dat onze organisatie in positie komt voor de maatschappelijke opgaven waar Hardinxveld-Giessendam voor staat.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie