Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam

Bouwen en verbouwen in en om de tuin

9 mei 2021 om 07:36 Natuur en milieu

HARDINXVELD-GIESSENDAM Aandachtspunten bij aanpassingen en bouwwerken van de tuin. Je hebt een nieuw of ander huis gekocht en denkt na over de inrichting van de tuin. Of misschien ben je van plan je huidige tuin op te knappen. Misschien wel met een mooie schutting, overkapping, tuinhuisje of vlonder. De regels rondom deze bouwwerken zijn soms best lastig. Team Omgevingszaken van de gemeente Hardinxveld-Giessendam denkt graag mee. Ze kunnen beoordelen of de plannen met of zonder vergunning mogelijk zijn. Ze geven wat aandachtspunten mee.

Informeer bij team Omgevingszaken of op www.omgevingsloket.nl of er een vergunning nodig is voor het bouwwerk. Vergunningsvrij bouwen is in veel gevallen mogelijk, maar informeer voor er gebouwd gaat worden. Voor bouwwerken op en in de buurt van water zoals beschoeiingen, vlonders en steigers is vaak ook een vergunning nodig van Waterschap Rivierenland. Wie zonder vergunning toch gaat bouwen, loopt het risico dat het bouwwerk moet worden aangepast of worden verwijderd.

Informeer bij team OmgevingszakenTeam omgevingszaken is bereikbaar per telefoon 14 0184 en e-mail omgevingszaken@hardinxveld-giessendam.nl.

advertentie
advertentie