Auto’s poetsen was altijd al zijn hobby, maar in 2019 zette Naser de stap om het professioneel te gaan doen.
Auto’s poetsen was altijd al zijn hobby, maar in 2019 zette Naser de stap om het professioneel te gaan doen. Autostomerij de Giessen
Advertorial

Autostomerij de Giessen poetst voor de deur

12 mei 2021 om 15:00 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Van je hobby je beroep maken. Naser is het van plan en timmert flink aan de weg. Of poetst. Met zijn vrolijke karakter, perfectionisme en stoomapparaat komt hij graag op locatie om auto’s en andere voertuigen en voorwerpen weer mooi en schoon achter te laten.

Auto’s poetsen was altijd al zijn hobby, maar in 2019 zette Naser de stap om het professioneel te gaan doen. ,,Ik was op zoek naar een manier om het anders te doen, om het de mensen nog makkelijker te maken. In mei 2019 startte ik daarom met Autostomerij de Giessen. De keuze voor het reinigen met stoom had meerdere redenen. Een wasstraat verbruikt ruim zestig liter water, waar het stomen van een auto zo’n vijf liter nodig heeft. Stomen vervuilt niets en laat geen resten achter. Doordat het water 120 graden wordt, verdampt het direct en zorgt de hitte ervoor dat bacteriën gedood worden. Reinigen met stoom is beter voor de laklaag, het reinigt ook onbereikbare ruimten en het apparaat kan overal ingezet worden. Ik stoom daarom gewoon bij de klanten thuis of voor het bedrijf, waardoor men de auto niet kwijt is en hem nergens naartoe hoeft te brengen.”

Niet alleen de buitenkant van auto’s worden door Naser weer als nieuw, ook voor interieur en bekleding draait hij de hand niet om. ,,Stoffige knopjes zijn met de stofzuiger een ramp, maar de stoommachine heeft er geen moeite mee. Ook ventilatieroosters en moeilijk bereikbare plekken kunnen worden gestoomd. Matten en bekleding zijn weer fris na behandeling. Pas belde een vrouw. Ze had per ongeluk een emmer verf op de achterbank laten vallen en had alles al geprobeerd om het schoon te krijgen. Ze stond op het punt om een nieuwe achterbank in de auto te laten zetten, maar had als laatste redmiddel mij nog gebeld. Ik wist zelf ook niet of het zou lukken, maar niet geschoten.. En het lukte, de achterbank was weer als nieuw.”

De auto is niet het enige wat opknapt door de stoombehandeling. ,,Ik reinig bijvoorbeeld ook fietsen, matrassen, vloerkleden en trappen, stoelen en banken, boxmatten en autostoeltjes. Bijvoorbeeld als je iets tweedehands koopt, is het wel lekker als het schoon en fris is voor je het gaat gebruiken.” Naser poetst nog niet fulltime, maar is wel fulltime bereikbaar. ,,Ook in de avonden of op zaterdag kan ik langskomen, als het licht is kan ik mijn werk doen. Regelmatig sturen mensen ook appjes met foto’s, met de vraag of ik het kan schoonmaken en wat dat gaat kosten. Het leuke aan het werk is de vrijheid, het resultaat, maar zeker ook de band die je opbouwt met de klant. Ik vind het heerlijk om een praatje te maken met de klant en iets terug te geven dat bijna in nieuwstaat is. Ik neem de tijd voor een klus; het moet niet goed zijn, maar uitstekend. Dan duurt het maar langer voordat ik klaar ben, ik ga pas weg als het perfect is. Daarom wil ik met mijn bedrijf ook niet heel groot worden, de kwaliteit moet gegarandeerd blijven. Het zou wel leuk zijn als ik dit fulltime kan gaan doen!”

Autostomerij de Giessen - 06 39 59 77 57 - www.autostomerijdegiessen.nl - Ook bereikbaar via WhatsApp.

advertentie
advertentie