zwerfafval
zwerfafval internet

Clean-Up Hardinxveld op 29 mei

18 mei 2021 om 09:22 Natuur en milieu Deel je nieuws

Beste Hardinxvelder/politicus/belangstellende

Wie dit ook leest, men kent vast en zeker Buurttoezicht (BT) Hardinxveld Giessendam. Ja, dat zijn die mensen die o.a. bekend zijn van de blauwe hesjes, dis meestal in de avonduren op straat zijn.

Dat BT daarvan bekend is, is natuurlijk heel mooi. Iedereen zal het nut er van inzien. Want dat deze mensen een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van ons mooie dorp, is algemeen bekend.

Maar veiligheid gaat verder dan alleen letten op criminaliteit en mogelijkheden die daartoe uitnodigen. Bij een veilige en prettige leefomgeving hoort namelijk ook het milieu. Dan gaat het niet alleen over grote milieudelicten, zoals dumpen van (drugs)afval, maar ook om de “kleine” zaken.

Daarom wil BT een actie opzetten. Dit doen we zowel kleinschalig als grootschalig.

Dat vraagt om uitleg.

Kleinschalig omdat de actie wordt georganiseerd in Hardinxveld Giessendam. Dus niet landelijk of nog groter. Dan gebeurt weer in het najaar. Maar nu even het dorp “onderhanden nemen”.

Maar toch ook grootschalig. We willen namelijk graag iedereen de mogelijkheid bieden om hier zijn/haar steentje aan bij te dragen. Het enige wat we van u vragen is een paar uurtjes van uw tijd. Het kost u dus eigenlijk niets.

Maar vraagt u zich misschien af, wat levert het op?

Wel, heel veel. Na de actie zal Hardinxveld een heel stuk schoner zijn. Bovendien krijgt u een prachtige kans om in contact te komen met de vrijwilligers van BT. Een unieke kans. Uiteraard hopen we daarbij dat u besmet raakt met het enthousiasme dat deze club kenmerkt. Want die blauwe hesjes zijn er in alle maten. Dus als u zich tevens aanmeldt zal vrijwilliger, dan kunt u snel opgenomen worden bij deze fijne club.

Maar nu eerst de actie: clean-up 29 mei.

Op deze zaterdag hopen we vanuit 2 startpunten te werken. Hiervan zal 1 startpunt in Beneden-Hardinxveld zijn en het andere in Boven-Hardinxveld. Om 13:00 uur starten we, om 16:00 uur hopen we af te ronden. Kunt u niet de volle 3 uur? Geen probleem, “deeltijd” is ook welkom. Alle benodigde middelen zullen beschikbaar zijn. Het enige wat we nodig hebben zijn enthousiaste vrijwilligers.

Dus wacht niet langer en meld u nu aan. Hoe?

Dat kan op 2 manieren.

1                    U stuurt een mail met uw gegevens naar: a.noppert@buurttoezichthg.nl

2                    U belt naar telnr: 06 57 84 81 10

Uiteraard vindt alles plaats met inachtneming van de geldende maatregelen. Dus schroom niet en mail of bel NU.

advertentie
advertentie