Afbeelding
Fien Wonen

Technische inspecties bij ruim 1000 woningen van Fien Wonen weer van start

18 mei 2021 om 15:23 Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Komende periode vinden weer inspecties plaats bij veel woningen van woningcorporatie Fien Wonen. Ieder jaar inspecteert Fien zo’n 1000 woningen. De inspecties zijn noodzakelijk om inzicht te krijgen in de technische staat van de woningen. Naast die ruim 1000 technische inspecties zijn er ook tal van andere inspecties die jaarlijks uitgevoerd worden. Met de resultaten van de inspecties in de hand kan Fien Wonen haar onderhoud voor de komende jaren plannen. Gerit Egas projectleider planmatig onderhoud van Fien Wonen merkt op: ,,Niet al onze huurders zijn even gecharmeerd van de inspecties. Sommige ouderen krijgen een onveilig gevoel omdat onze inspecteurs rond de woningen lopen en het schilderwerk of de voegen van dichtbij bekijken.”

Tijdens de inspecties inventariseert Fien Wonen het woningbezit op aanwezigheid van asbest, op de kwaliteit van het schilderwerk, maar ook op de flora en fauna rondom het woningbezit. Ook zijn inspecties noodzakelijk voor het bepalen van de energielabels van woningen. Zo krijgt Fien Wonen inzicht in wat de verduurzamingsmaatregelen voor de huurwoning hebben gedaan en kan alles verantwoord worden. Gerit Egas: ,,De inspecties doet Fien Wonen niet zelf. Wij schakelen daarvoor externe partijen in die gespecialiseerd zijn in het werk. Daarnaast zijn zij onafhankelijk. Voor onze onderhoudsplanning zijn de inspecties heel waardevol.” Door de inspecties is het helder welke woningen aangepakt moeten worden en welke werkzaamheden nodig zijn. Bij isoleren is het bijvoorbeeld van belang te weten wat er precies geïsoleerd moet worden. Verschillende uitvoerende partijen brengen vervolgens een offerte uit. Na een selectie worden de bewoners verder geïnformeerd over de planning en het traject.

De laatste jaren merken onze inspecteurs dat mensen soms voorzichtig zijn met vreemde mensen aan de deur. Dit is logisch. Vandaar dat Fien Wonen de huurders vooraf via een brief informeert over de inspecties. Gerit Egas: ,,Onze inspecteurs kunnen zich altijd legitimeren en aantonen voor welk bedrijf zij werken. De huurder kan dit vervolgens controleren met de brief die zij ontvangen hebben. Is er één persoon voor langdurige tijd voor ons aan het inspecteren? Dan deelt de woningcorporatie de naam en foto van de persoon en overhandigt de inspecteur een officiële legitimatiebrief vanuit Fien Wonen."

Alle inspecties worden volgens de COVID-19 maatregelen uitgevoerd.

advertentie
advertentie