Wethouder Jan Nederveen neemt het tweede deel van de handtekeningen in ontvangst van de activiteitengroep. Archieffoto uit oktober 2020.
Wethouder Jan Nederveen neemt het tweede deel van de handtekeningen in ontvangst van de activiteitengroep. Archieffoto uit oktober 2020. Lex van Steenis

Vragen over voortgang buurthuis in Boven-Hardinxveld

19 mei 2021 om 08:59 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het CDA wil opheldering over de voortgang van het realiseren van een buurthuis in Boven-Hardinxveld. Een groep inwoners heeft vorig jaar om een eigen onderkomen gevraagd en daarvoor een burgerinitiatief ingediend. Maar na een overleg in oktober met het college van burgemeester en wethouders ,,zijn er geen concrete stappen gezet naar aanleiding van het verzoek”, aldus het CDA, dat schriftelijke vragen heeft ingediend.

door Ward den Besten

Ook de PvdA vroeg in april opnieuw aandacht voor het burgerinitiatief tijdens een raad. PvdA-raadslid Liny de Jager zei dat door de initiatiefnemers al naar een aantal opties is gekeken, zoals een mogelijke plek bij partycentrum ‘t Hart of bij korfbalvereniging HKC. ,,Maar daar zijn heel veel beperkingen qua ruimte en tijd”, aldus De Jager, die ook wilde weten wat de mogelijkheden zijn op een braakliggend terrein bij de Regenboogschool.

Wethouder Jan Nederveen gaf op de vragen van de PvdA aan dat mede vanwege een tekort aan personele capaciteit in het gemeentehuis de kwestie op de plank is blijven liggen. Hij zei toen wel dat het verzoek op korte termijn in het college verder wordt besproken en hoopte daar snel op terug te komen. ,,Want het heeft inderdaad te maken met of we capaciteit hebben - los van panden - om hier invulling aan te geven.’’

Ina Maas, een van de initiatiefnemers, zei in oktober in de gemeenteraad dat er grote behoefte is aan een eigen buurthuis in Boven-Hardinxveld. Ze wil een plek waar jong en oud terecht kunnen om gezamenlijke activiteiten te doen en de eenzaamheid tegen te gaan.

Het burgerinitiatief is destijds door 457 mensen ondertekend. Welzijnsorganisatie Servanda en het burgerplatform Buurt Bestuurt steunen het initiatief, dat ook door alle partijen in de gemeenteraad enthousiast werd ontvangen. Wel benadrukten SGP en ChristenUnie vorig jaar dat het plan geld gaat kosten en dat daar goed naar gekeken moet worden. Wethouder Nederveen gaf toen aan dat het college gaat kijken welke mogelijkheden er zijn, maar benadrukte dat het huidige beleid van de gemeente is om juist vastgoed af te stoten, niet om aan te kopen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie