Afbeelding
Suzanne Heikoop

Vernieuwde Kerkcentrum heet De Boomgaard

29 juni 2021 om 10:37 Religie

BOVEN-HARDINXVELD Een plek voor ontmoeting voor de hele gemeente, zowel de kerkelijke gemeente als het dorp. Dat is De Boomgaard. Op zaterdag 26 juni heeft het centrum aan de Paulus Potterstraat zijn nieuwe naam gekregen en daarmee staan de deuren nog wijder open voor ontmoeting, formeel en informeel.

In 1974 werd de eerste steen van het Kerkcentrum van de Hervormde Gemeente in Boven-Hardinxveld gelegd. Een aantal fruitbomen in de pastorietuin moesten er voor wijken. Vijftien jaar later werd er een verdieping opgebouwd, met een viertal zalen voor vergaderingen en verenigingen. Recent zijn de keuken en de toiletten volledig vernieuwd en in de afgelopen weken zijn er flink wat potten verf doorheen gegaan. Beheerders Bertha Breugem en Arda van den Bout vertellen: ,,Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als ontmoetingsplek voor de kerkelijke gemeente. Daar wordt het ook volop voor gebruikt. De naastgelegen aula met koelkamer maakt het ook bijzonder geschikt voor uitvaarten en menig bruiloftsfeest heeft hier plaatsgevonden. De voedselbank geeft vanaf deze locatie pakketten uit, koren en de EHBO-vereniging maken gebruik van de diverse zalen. En er kan nog zoveel meer met de ruimtes in het gebouw, zowel boven als beneden. De Boomgaard is voor een groot deel van binnen en buiten opgefrist, met kleuren passend bij deze tijd. Mevrouw Blom, één van de oudere gemeenteleden, bedacht de toegankelijke naam ‘De Boomgaard’, refererend aan de plek waar het gebouw staat en gelinkt aan een aantal Bijbelteksten. We hebben het verlangen dat ook De Boomgaard een plek wordt voor ontmoeting voor het hele dorp. We staan open voor andere maatschappelijke initiatieven om zo met elkaar meer voor de gemeenschap te kunnen betekenen.”

TIPS ZIJN WELKOM De activiteiten die al in het gebouw plaatsvonden, worden voortgezet. Daarnaast zou commissie ‘de Boomgaard’ het heel mooi vinden om met andere partners maatschappelijk laagdrempelige activiteiten voor Boven-Hardinxveld te organiseren. Truus de Jong vertelt: ,,Het zou leuk zijn als we vanuit De Boomgaard activiteiten als een gezamenlijke maaltijd, koffie-uurtje of een breiclub kunnen organiseren.” Sandra Baks en Nelly Breedveld haken in: ,,De komende tijd gaan we op zoek naar waar behoefte aan is. Tips zijn uiteraard welkom. Er zijn genoeg talenten in ons dorp om mooie activiteiten te kunnen bieden. Op deze manier hopen we contacten onder de mensen te stimuleren en ook als kerk te laten zien dat we echt graag voor iedereen klaar staan. Iedereen is welkom en mag er zijn met zijn of haar achtergrond en mening. De deuren staan open.”

De Boomgaard - Paulus Potterstraat 20 - 06-13604832 - kcdeboomgaard@outlook.com

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie