Afbeelding
Glennis Grace in najaar naar Bibelot

Glennis Grace in najaar naar Bibelot

29 juni 2021 om 13:02 Partnercontent

Zangeres Glennis Grace komt met haar nieuwe show Meer van mij naar Dordrecht. Op donderdag 14 oktober staat de Amsterdamse, in het geboorteregister ingeschreven als Glenda Hulita Elisabeth Batta, op de planken van Bibelot. Grace is vooral bekend van haar finaleplek in het wereldwijd bekeken programma America’s Got Talent.

Meer dan 8 miljoen keer gezien op YouTube

Het YouTube-filmpje waarin Glennis Grace auditie deed voor de Amerikaanse talentenjacht America’s Got Talent werd massaal bekeken - meer dan 8 miljoen keer - en gedeeld. Wanneer filmpjes als deze viral gaan, kan iedereen met een telefoon-abonnement op zijn mobieltje bekijken hoe Grace in 2018 het dak eraf zingt voor een uitzinnig publiek. De jury is unaniem: Grace wordt geroemd om haar verschijning, zangkwaliteiten en de vocale gelijkenis met Whitney Houston, van wie ze Run to you zingt. Jurylid Simon Cowell: “Het is alsof we met een al gearriveerde ster te maken hebben.”

Op piepjonge leeftijd optreden in Ahoy

Maar Glennis Grace is meer dan een auditie in de Verenigde Staten, hoeveel impact het filmpje ook heeft. Op negenjarige leeftijd zingt ze op haar Jordaanse zolderkamertje One moment in time van haar heldin Houston en wanneer ze twee jaar later deelneemt aan het Unicef Gala for Kids is niemand minder dan Julio Iglesias zo onder de indruk dat hij haar spontaan vraagt een duet te komen zingen tijdens zijn show in Ahoy Rotterdam. Simon Cowell heeft dus gelijk: deze ster is al lang geleden geboren. Bijna vanzelfsprekend wint ze als Nederlandse Whitney Houston het jaren ‘90-equivalent van The Voice of Holland: de Soundmixshow. Het levert haar een eerste platencontract op en de eerste cd Real Emotion is een feit - iets wat de Hardinxveld-Giessendamse band LEEF onlangs beleefde.

Gouden plaat

Hoewel aan het begin van deze eeuw de naam Glennis Grace geen volledig onbekende is, mede door haar benoeming als Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, komt haar carrière pas in 2011 in een stroomversnelling. Tijdens een aflevering van De beste zangers van Nederland zingt ze het nummer Afscheid van de band Volumia! en dat wordt zo enthousiast ontvangen dat het nummer op single uitgebracht wordt. Ze behaalt er de nummer één-positie van de vaderlandse hitlijsten mee, alsmede een gouden plaat. Nu is Grace definitief gepromoveerd naar de Eredivisie der Nederlandse vocalisten. En eigenlijk ook daarbuiten, vinden veel fans sinds haar finest moment in de Verenigde Staten in 2018. Op donderdag 14 oktober is Glennis Grace het stralende middelpunt in poppodium Bibelot, dat tickets aanbiedt via de website Bibelot.net.

advertentie
advertentie