Het nieuwe pand.
Het nieuwe pand. Eline Lohman
Zin in! de zomer special

Gloednieuw pand voor fietszaak in Schelluinen

12 juli 2021 om 15:09 Zakelijk

SCHELLUINEN Fietswinkel Fietswereld Dekker aan de Kerkweg in Schelluinen beleeft een feestelijke tijd. Niet alleen verandert de zaak haar naam naar Profile Martijn Dekker, ook wordt op 20 juli na hard werken het gloednieuwe pand aan de Kerkweg 2 geopend.

door Eline Lohman

In een nog leeg bedrijfspand staat een trotse Martijn Dekker. Er moet nog wel wat gebeuren, zoals het plaatsen van het interieur, het aanbrengen van de verlichting en het inrichten van de werkplaats, maar binnenkort opent de kersverse winkel haar deuren. Eindelijk, zo vertelt Martijn.

BRAND ,,Twee jaar geleden verwoestte een brand ons hele pand op precies deze locatie. Dat was een pittige tijd… Gelukkig vonden we direct een tijdelijk onderkomen een stukje verderop in de straat, bij de voormalige Kia-dealer, die we erg dankbaar zijn voor de mogelijkheid die ons werd geboden om door te gaan. Op die locatie zitten we nu al twee jaar. We zijn er heel blij mee dat we al die tijd daar onze zaak hebben kunnen runnen – op donderdag was de brand en de dinsdag daarop konden we alweer aan de slag.

We zijn blij dat we weer een eigen plek hebben, die vertrouwd voelt

De nieuwe winkel is heel anders dan voorheen, zegt Martijn. ,,Het is natuurlijk heel naar dat we die brand hebben gehad, maar we hebben er nu wel iets moois voor teruggekregen. Namelijk een modern pand, dat helemaal aan de eisen van deze tijd voldoet. De winkel is ook ruimer dan voorheen. Zo hebben we nu een grotere werkplaats, met vijf werkplekken. Ook is de showroom nu overzichtelijker, het is meer één geheel ten opzichte van eerder. Dus al met al gaan we er wel op vooruit met het nieuwe pand. We zijn blij dat we weer een eigen plek hebben, die vertrouwd voelt. Fijn ook dat we op de plek zitten waar we altijd gezeten hebben – mensen weten dat we hier zitten. We gaan op naar de volgende 25 jaar met ons nieuwe pand, of nog langer!”

Er zijn nog meer veranderingen. Zo verandert de Schelluinse fietsenzaak wanneer de nieuwe winkel opent van naam. Doordat Martijn Dekker zich met zijn winkel aangesloten heeft bij Profile, heet de zaak vanaf die tijd Profile Martijn Dekker.

,,Alles blijft hetzelfde voor klanten, alleen kunnen wij nog beter inkopen, waar klanten van profiteren en komt er een klantenpas. Zo kunnen we mensen nog meer service bieden dan we al deden. Door de aansluiting bij de formule van Profile, krijgen we steun vanuit dat bedrijf en dat spreekt mij erg aan. Het wordt een hele verandering, maar alles is alleen maar positief.”

25-JARIG JUBILEUM Alsof het nog niet genoeg is, viert het bedrijf dit jaar ook nog eens haar 25-jarig bestaan. Martijn is er trots op. 25 jaar geleden begon hij met zijn vader de fietswinkel. Na zijn overlijden zette hij zelf de zaak voort. ,,We verkopen nieuwe en gebruikte fietsen en verzorgen reparaties van alle merken fietsen. We merken dat vandaag de dag steeds vaker voor een elektrische fiets wordt gekozen. Ook vanwege de coronatijd, waardoor mensen er meer op uit gingen. Dat laatste geldt ook voor mountainbikes en racefietsen: die worden ook steeds meer verkocht. Sowieso wordt er vaker en vaker gefietst, ook met minder weer. Vroeger fietsten mensen vooral met mooi weer, maar dat is niet meer zo. Neem nu woon-werkverkeer: we zien een toenemend aantal mensen dat de fiets pakt. Werkgevers stimuleren het ook om met de fiets naar het werk te komen in plaats van met de auto.”

Martijn weet wel waar de kracht van zijn bedrijf in schuilt, vertelt hij. ,,Wij denken veel mee met de klant en bieden service op de ouderwetse manier, no nonsens. Mensen zijn bij ons echt nog klant en geen nummer. Het leuke van dit vak vind ik het helpen van mensen, zodat ze met een goed gevoel de deur weer uitgaan, blij dat het probleem is opgelost door ons. Zodat ze met veel plezier nog veel kilometers kunnen maken met hun fiets!”

Zie voor meer informatie over Profile Martijn Dekker in Schelluinen ook de website fietswereldmartijndekker.nl

De zaak heeft alles op het gebied van fietsen.
Fietswinkel Fietswereld Dekker aan de Kerkweg in Schelluinen beleeft een feestelijke tijd.
advertentie
advertentie