Afbeelding
Shutterstock

Waarom een tuinberging een toevoeging is voor je tuin

16 juli 2021 om 12:01 Partnercontent

Je huis houdt niet op bij de buitenmuur. Zeker nu we de afgelopen tijd veel thuis zijn geweest, is de tuin een belangrijke plek geworden om te ontspannen. Om je tuin te onderhouden en er lekker te kunnen zitten, heb je echter wel spullen nodig. Daar is in je woning niet altijd plek voor. Als je dan ook geen garage hebt, of die staat al vol, dan is een tuinberging een goede oplossing. Of het nu gaat om je tuingereedschap of de kussens van je loungeset, met de juiste opbergruimte houd je de boel netjes.

Waarom een tuinberging

Spullen die je in je tuin gebruikt, wil je ook in je tuin opbergen. Niet alleen omdat je er in je woning niet altijd plaats voor hebt, maar ook omdat je ze dan altijd bij de hand hebt. Bewaar je je tuingereedschap in een waterdicht opbergmeubel, dan gaat het bovendien langer mee dan wanneer je het gewoon buiten laat staan. Ook je fiets staat graag droog voor een lange levensduur. Bij mooi weer wil je niet eerst naar zolder hoeven lopen om de tuinstoelkussens te halen. Daarom is het fijn als die in een mooie waterdichte tuinberging in de tuin zijn opgeruimd. Heb je genoeg plek voor een compleet tuinhuis? Dan kun je dat ook gebruiken als extra leefruimte of speelruimte voor de kinderen.

Tuinbergingen voor de kleine tuin

Afhankelijk van de ruimte in de tuin heb je keuze uit verschillende soorten tuinbergingen. De meest efficiënte manier om opbergruimte te creëren, is door te kiezen voor tuinmeubelen met geïntegreerde bergruimte. Zo kun je bijvoorbeeld in de zitting van een bank de bijbehorende kussens opruimen. Een andere oplossing voor de kussens van je loungeset is een speciale kussenbox. Deze opbergboxen zijn waterdicht en kun je ook nog eens als extra zitplaats gebruiken. Een laatste optie die geschikt is als je weinig ruimte hebt of weinig opbergruimte nodig hebt, is een tuinkast. Deze kasten zijn geschikt voor al je tuinspullen.

Veel ruimte? Grote tuinberging!

Als je een grote tuin hebt, dan kun je kiezen voor een groter formaat tuinkast of zelfs een tuinhuisje. Het voordeel van een tuinhuisje is dat je er echt alles in kwijt kunt. Van een grasmaaier tot een grote stapel kussens van je loungeset, het past allemaal. En dan is er nog genoeg ruimte over voor je fiets. Al je spullen staan er droog en blijven schoon. Kies je voor een kast of tuinhuisje met slot, dan zijn ze ook nog eens veilig voor ongewenste gasten. Helemaal luxe wordt het als het tuinhuisje een afdakje heeft, zodat je heerlijk buiten kunt blijven zitten als het is gaan regenen terwijl het nog wel warm is.

Een houten tuinhuisje

Een houten tuinhuis of opbergruimte ziet mooi en natuurlijk uit. Daardoor past het in bijna elke tuin. Dit materiaal heeft echter wel onderhoud nodig. Het voordeel van hout is dat als je zelf een beetje handig bent, je van hout een geheel eigen ontwerp kunt maken.

Metalen opbergkasten

Voorwaarde voor een praktische tuinberging is dat deze onderhoudsarm en waterdicht is. Je wilt tenslotte niet dat de opbergruimte je extra werk oplevert. Bovendien moet alles schoon en droog blijven. Een metalen kast voldoet aan die voorwaarden.

Kunststof: van kussenbox tot tuinhuisje

Kunststof is een heel praktisch materiaal. Het is weerbestendig en onderhoudsvrij. Schoonmaken gaat gemakkelijk en over roest hoef je je al helemaal geen zorgen te maken. Er worden allerlei verschillende opbergoplossingen van gemaakt: van kussenboxen tot opbergkasten en zelfs complete tuinhuisjes. Bij Heuts kun je zien wat voor praktische oplossingen er allemaal zijn van dit materiaal.

Wat kies jij?

Je ziet dat een tuinberging eigenlijk onmisbaar is in elke tuin. De keuze uit soorten, maten en materialen is groot. Weet je nog niet wat voor jou de beste mogelijkheid is? Dan kun je altijd bij Heuts kijken voor advies.

advertentie
advertentie