Afbeelding
Archief BDUmedia

Principeverzoeken ruimtelijke initiatieven tijdelijk niet mogelijk

29 juli 2021 om 07:34 Politiek

HARDINXVELD-GIESSENDAM Door de grote hoeveelheid van principeverzoeken voor ruimtelijke initiatieven last de gemeente een pauze in voor het behandelen van nieuwe principeverzoeken.

Het gaat om verzoeken waarvoor een wijziging van het bestemmingsplan nodig is. De eerder ingediende principeverzoeken handelt de gemeente wel af. Door de grote hoeveelheid verzoeken en lastig in te vullen vacatures voor Ruimtelijke Ordening medewerkers heeft het college besloten om de pauze in te lassen. Zodra er voldoende ruimte beschikbaar is start de gemeente weer met het in behandeling nemen van nieuwe principeverzoeken. Waarschijnlijk in het vierde kwartaal van 2021.

Wie alsnog een bestemmingsplan wil wijzigen, kan een formele ruimtelijke procedure aanvragen. Principeverzoeken die passen in het bestemmingsplan of met een kleine afwijking vergund kunnen worden, zoals het bouwen van een schuur of dakkapel, neemt de gemeente wel in behandeling. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Krien de Jong van team Samenleving via t 14 0184.

advertentie
advertentie