Lekker rondlopen in de Graanbuurt.
Lekker rondlopen in de Graanbuurt. KoolStuff Concept Store

Staycation in de Graanbuurt

5 augustus 2021 om 07:36 Zakelijk

GIESSENBURG In winkelgebied de Graanbuurt in Giessenburg wordt van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 augustus Staycation gehouden. 

door Eline Lohman

Bezoekers kunnen zo even lekker vakantie vieren in de Graanbuurt, met muziek, een foodtruck, proeverijen, Staycation-terras en aanbiedingen. In verband met de coronamaatregelen worden er dit jaar geen evenementen gehouden in de Graanbuurt, maar maandelijkse themaweekends.

Om mensen een vakantiegevoel te geven, wordt nu Staycation gehouden, vertelt Rianne Kool. Zij is eigenaresse van de KoolStuff Concept Store in de Graanbuurt en viert tijdens Staycation het driejarig jubileum van haar winkel met een PrijzenFestival, demonstraties en proeverijen. Rianne: ,,Om de mensen te bedanken die ons tijdens de winkelsluiting vanwege corona eerder dit jaar een hart onder de riem hebben gestoken, houden wij met alle meer dan 25 kleine ondernemers die in de Graanbuurt zitten nu Staycation: een gezellig themaweekend. En natuurlijk ook om mensen iets leuks te bieden tijdens de vakantieperiode, even een dagje eruit. We laten ermee zien dat we heel blij zijn dat we weer open zijn. Speciaal voor Staycation kleden we de Graanbuurt extra gezellig aan. Ofwel: we gaan zomers genieten in de Graanbuurt.”

Dat genieten wordt sowieso wel gedaan op de winkelplek in Giessenburg. Rianne ziet namelijk aardig wat recreanten de Graanbuurt bezoeken, juist in de coronatijd. ,,We merken zeker dat veel mensen vakantie vieren in eigen land en ook in onze regio. Er zijn veel toeristen. Mooi, want zo ontdekken nieuwe mensen dit bijzonder winkelgebied. Bij ons winkelen is heel anders dan in een drukke binnenstad; het is echt een beleving en dat merken toeristen ook tijdens hun ontdekkingstocht van gebouw naar gebouw. En mensen uit de regio – sinds we weer open zijn, weten ook zij hun weg naar ons te vinden.”

Op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus zijn de winkels open van 10.00 tot 17.00 uur tijdens Staycation.

advertentie
advertentie