Bezinningsgedachte
Bezinningsgedachte internet

Zomertijd – Bezinningstijd

5 augustus 2021 om 19:14 Lokaal Deel je nieuws

De kans dat u als lezer in Hardinxveld-Giessendam woont, is groot. In de vakantieperiode komen velen tot rust en bezint men zich op van alles en nog wat.

Graag willen wij u een bezinningsgedachte meegeven.

Velen van u zullen Buurttoezicht wel kennen. De meesten zullen dan ook weten dat Buurttoezicht een belangrijk steentje bijdraagt aan een veilig en leefbaar Hardinxveld.

Daarmee slaan we het bruggetje naar het bezinningsonderwerp. Hoe mooi zou het zijn als ook u/jij een steentje hieraan bijdraagt?!

Denk nu niet: dat kan ik niet/daar heb ik geen tijd voor/dat is niets voor mij…..of andere verkeerde gedachten.

Want iedereen kan iets betekenen en doen.

Wij hebben vele vacatures open staan. We zijn altijd op zoek naar “lopers”. Wat de meesten niet weten, is dat de inspanningen daarvoor helemaal niet zo groot zijn. 1 of 2 keer per maand een uurtje een ronde lopen (of fietsen) is toch niet zoveel gevraagd? Natuurlijk wordt u opgeleid en krijgt u de benodigde middelen ter beschikking gesteld.

Maar er moet ook op de achtergrond genoeg gedaan worden. We zoeken ook nog coördinatoren, die zich inzetten om zaken in goede banen te leiden.

Maar u kunt ook (bijna) passief een bijdrage leveren. Hoe?

Buurttoezicht is ook al enkele jaren actief met de zgn WhatsApp groepen. Als inwoner van 18 jaar en ouder kunt u zich aanmelden. Als er dan in uw wijk een verdachte of onveilige situaties is, dan wordt u via deze groep op de hoogte gebracht. Bent u zelf getuige van een dergelijke situatie, dan kunt u dat ook via deze groep melden. Uw buurtbewoners zijn dan gealarmeerd, en bij beschikbaarheid van een Beheerder zal Buurttoezicht ook actie ondernemen. Overigens is niet alleen WhatsApp een medium. Bij voldoende interesse overweegt Buurttoezicht om ook actief te worden op Signal of Telegram.

Overigens, voor de laatstgenoemde WhatsApp (of Signal/Telegram) mogelijkheden zoeken we ook nog een Beheerder.

Kortom, vele mogelijkheden.

Daarom doen we een hartelijke oproep om u eens te bezinnen op uw mogelijkheden. Het is echt een geweldige club om bij te horen.

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, of wilt u zich aanmelden?

Neem gerust (heel graag!) contact op. Hiervoor kunt u een mail sturen naar info@buurttoezichthg.nl

U kunt ook bellen (of nog beter: appen) naar 06-38214109

Neemt u ook vooral eens een kijkje op onze media. https://www.buurttoezichthg.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/buurttoezicht

advertentie
advertentie