Afbeelding
De Lange Wei

Logeerzorg werkt goed om mantelzorgers te ontlasten

12 augustus 2021 om 07:32 Zorg

BOVEN-HARDINXVELD EenVandaag besteedde er uitgebreid aandacht aan afgelopen zaterdag. Ook mantelzorgers zijn toe aan vakantie.

De mensen voor wie ze zorgen verblijven dan tijdelijk in een zorginstelling. De Lange Wei heeft in Boven-Hardinxveld deze logeerzorg voor mensen met somatische klachten. Veel mantelzorgers zijn niet op de hoogte van de mogelijkheid van respijtzorg.

Respijtzorg is het tijdelijk overdragen van de mantelzorg. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag en jarenlang voor hun naaste. Om dat vol te kunnen houden, is het belangrijk om af en toe even vrijaf te nemen van de zorg.

Maar dat is alleen mogelijk als zij die zorg op een verantwoorde manier kunnen overdragen. Het is een belangrijk middel om overbelasting te voorkomen. Door goede logeerzorg kunnen ze er even op uit en houden ze de zorg op lange termijn langer vol.

In De Rembrandthof is zo’n fijne logeerplek. Er wordt goed gezorgd en het is er gezellig met leuke activiteiten. Zo kunnen mantelzorgers met een gerust hart op vakantie.

advertentie
advertentie