Afbeelding
Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam

Boetiek De KandelaarUit Het Kompas van 1981

15 augustus 2021 om 07:56 Historie

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam zoekt maandelijks leuke berichtjes uit Het Kompas van zo’n dertig, veertig of vijftig jaar geleden. Ook vertellen ze er interessante weetjes bij. De ene keer is het een advertentie, de andere keer een opvallend nieuwsbericht.

26 AUGUSTUS 1981 Dertien jaar lang was boetiek De Kandelaar een begrip in Hardinxveld-Giessendam. Het winkeltje was gevestigd aan de Peulenstraat 139. 

Veel dorpsgenoten hebben er hun sieraden en andere ‘frutsels’ gekocht en bewaren goede herinneringen aan De Kandelaar. Het was er gezellig en de immer opgeruimde Corrie Boer nam altijd de tijd voor advies en een praatje. Helaas moest ze wegens gezondheidsproblemen haar winkeltje sluiten. Tijdens de braderie in augustus 1981 hield ze ‘uitverkoop en via een berichtje in Het Kompas nam ze afscheid van haar klanten’. 

BEDANKT Eerlijk is eerlijk. De dertien jaar dat Boetiek “De Kandelaar” heeft bestaan behoren tot de leukste periode van mijn leven. Je werk kan maar je hobby zijn. En bovendien waren de reakties van de klanten vrijwel zonder uitzondering geweldig.

Helaas noodzaken de omstandigheden mij een streep te zetten onder mijn werk. Met spijt, maar toch ook met een gevoel van tevredenheid en waardering voor de kontakten die in de afgelopen jaren zijn gelegd en hopelijk ook na 22 augustus, na het definitieve stoppen met werken, bewaard zullen blijven.

Allemaal hartelijk bedankt, 

Corrie Boer, Boetiek “De Kandelaar

advertentie
advertentie