Hoorstudio StratingGantelweg 2a te Sliedrecht0184 411 193www.hoorstudiostrating.nl
Hoorstudio StratingGantelweg 2a te Sliedrecht0184 411 193www.hoorstudiostrating.nl Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
De Specialist

High end hoortoestellen

19 augustus 2021 om 17:37 Zakelijk

Gratis hoortoestellen! Hoortoestellen zonder bijbetaling! De reclames van grote ketens vliegen ons om de oren. De eigen bijdrage voor een hoortoestel vanuit de zorgverzekeraar is vanaf 2013 elk jaar aan het dalen. Mariska Stolk van Hoorstudio Strating vertelt: ,,Dat is gunstig voor klanten die een hoortoestel willen aanschaffen. Het vergoedingsbedrag dat de audicien ontvangt voor een hoortoestel met daarbij de geleverde service en nazorg voor 5 jaar, daalt echter ook jaarlijks. Dit heeft ook effecten op de hoortoestellen die u van de zorgverzekeraar kunt krijgen. Fabrikanten van hoortoestellen kiezen ervoor om de nieuwste en betere hoortoestellen niet aan te bieden via de zorgverzekeraar, omdat het voor het vergoedingsbedrag vanuit de verzekeraar gewoon niet mogelijk is. Dit houdt in dat klanten via de zorgverzekeraar hoortoestellen kunnen verwachten die bij het vergoedingsbedrag passen.”

Waarom zou men kiezen voor nieuwere en betere apparaten, de zogenoemde high end hoortoestellen? Mariska: ,,Vaak worden deze hoortoestellen gezien als luxe. Ze hebben echter wel voordelen. Hoortoestellen kunnen het verloren hoorvermogen bij gehoorverlies voor een groot deel compenseren, maar vaak niet voor de volle honderd procent. Hoortoestellen kunnen immers niet herstellen wat er in het oor beschadigd is geraakt. Ze zijn daarom niet te vergelijken met een bril. Een bril corrigeert relatief eenvoudige afwijkingen bij de bolling van de lens en dat is vaak wel volledig corrigeerbaar. Schade in het slakkenhuis is te vergelijken met schade aan het netvlies van het oog. Zoals een bril niet kan corrigeren wat er misgaat op het netvlies, kunnen zelfs de meest geavanceerde hoortoestellen niet volledig corrigeren wat er niet meer werkt in het slakkenhuis. Dit maakt het gehoorverlies veel complexer en het kan zijn dat een basis hoortoestel niet voldoet. De high end hoortoestellen zijn slimmere hoortoestellen. Zij hebben veel meer geluidskanalen, waardoor geluid natuurlijker klinkt. Daarnaast zijn ze veel beter in het verwerken van spraak en in het regelen van bijgeluiden.”

Volgens Mariska is het daarom ook aan te raden om alle mogelijkheden om het hoorvermogen te verbeteren aan te grijpen. ,,De ene keer kan dit resulteren in het beter verstaan van spraak, de andere keer in meer luistercomfort of minder luisterinspanning. Slechthorenden zijn vaak sneller moe door de extra inspanning die zij moeten leveren om te horen en te verstaan. Laat u daarom goed informeren door uw audicien. Wat past het beste bij uw gehoorverlies? U wilt toch weer zo goed mogelijk horen en verstaan? Een hoortoestel mag je altijd vrijblijvend uitproberen, zo kunt u ervaren of een high end hoortoestel de juiste oplossing voor u is.”

,,Meer informatie over het verschil tussen een adequaat en een high end hoortoestel? Maak gerust een afspraak bij Hoorstudio Strating!”

advertentie
advertentie