Kinderen aan het knutselen tijdens de Speel-In 2021
Kinderen aan het knutselen tijdens de Speel-In 2021 Lex van Steenis

Speel-In een groot succes

24 augustus 2021 om 10:31 Recreatie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Van donderdag 19 tot en met woensdag 25 augustus stond de Speel-In weer opgesteld in Hardinxveld-Giessendam. De Speel-In is een jaarlijks terugkerend kinderspektakel, georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers en een beroepskracht van Servanda Sociaal Werk. Vanwege de coronamaatregelen zag de Speel-In er dit jaar wat anders uit dan de voorgaande edities in Sporthal de Wielewaal.

door Lex van Steenis

Aan het woord is Kevin Faro, voorzitter van de Speel-In: ,,Normaal gesproken zijn we heel vroeg met het regelen van de vergunning voor de Speel-In. Dit jaar hebben we tot het laatste moment gewacht, omdat we nog moesten uitzoeken in welke vorm we de Speel-In veilig konden laten verlopen in verband met het coronavirus. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om de Speel-In dit jaar in de buitenlucht plaats te laten vinden op het terrein naast zwembad De Duikelaar.”

ACTIVITEITEN Hutten bouwen, schilderen en zelf slijm maken in een laboratorium. Het waren slechts een aantal activiteiten van de Speel-In 2021. Op het terrein naast zwembad De Duikelaar waren tal van ‘hoeken’ met activiteiten opgesteld waar kinderen van 6 tot 13 jaar zich konden vermaken. Ook was er een springkussen, spookhuis, schommelschip en was de Scouting aanwezig met een kabelbaan.

De 12-jarige Eveline was maandag met een vriendin een dagje bij de Speel-In. Eveline: ,,Dit jaar vond ik het schommelschip het leukste. Door het schommelschip voelt de Speel-In wat meer als een attractiepark. Ook ben ik met een vriendin in het spookhuis geweest. Onderweg zijn we veel enge dingen tegengekomen, zoals een doodshoofd en mensen die verkleed waren als spook.”

VRIJWILLIGERSWERK Tijdens de Speel-In entertainden de 17-jarige Caitlin van Opstal en de 17-jarige Zoë Koppelaar kinderen in hun ‘Megakids theater’. Er werd gedanst en de kinderen deden spelletjes. Caitlin: Toen ik twaalf jaar was, heb ik mijn maatschappelijke stage gelopen bij de Speel-In. Daarna ben ik gebleven als vrijwilliger. Het contact met de kinderen en de andere vrijwilligers maakt het zo leuk om dit vrijwilligerswerk te doen.”

Zoë Koppelaar: ,,Een lach van een kind maakt mijn dag. Op het terrein achter de Speel-In was een camping opgebouwd waar vrijwilligers konden blijven slapen. Natuurlijk was dat ook gezellig.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Speel In
advertentie
advertentie