Afbeelding
Biesboschboek

Nieuw Biesboschboek: Biesbosch en Haringvliet, natuur van wereldklasse

5 september 2021 om 15:29 Recreatie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op 1 oktober rolt er weer een nieuw Biesboschboek van de pers geschreven door voormalig boswachter Jacques van der Neut en Biesboschauteur en -kenner Wim van Wijk.

Samen met de natuurgebieden langs het Haringvliet en het Hollandsch Diep staat de Biesbosch op het punt om uitgeroepen te worden tot nationaal park van wereldklasse. Vooruitlopend daarop beschrijft dit boek wat er in de afgelopen jaren is gedaan om de natuur in de delta van Rijn en Maas op een hoger plan te brengen.

De lezer struint door de Biesbosch, vaart mee naar de Ventjagersplaten, trekt in bij een vogelteller die een bunker op de Kwade Hoek deelt met een familie ratten.

Ook leert hij wat een vishotel is, hoe het de visarenden en de zeearenden in de delta vergaat en hoe zich voor de kust van Voornes Duin een nieuwe waddenzee ontwikkelt.

Het boek is gedrukt in full colour, gebonden in hard cover, verluchtigd met talloze foto’s, telt 168 pagina’s en kost €24,95.

“Biesbosch en Haringvliet natuur van wereldklasse” is vanaf nu bij voorintekening te bestellen via: www.biesboschboek.nl. Elke tiende inschrijver krijgt het boek helemaal gratis. 

advertentie
advertentie