Collin de Kok schermt duel af tegen Dongen
Collin de Kok schermt duel af tegen Dongen Teus Stam

Ruime winst voor Hardinxveld in eerste bekerduel

6 september 2021 om 10:45 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft zaterdag in de eerste wedstrijd van de bekerpoule een ruime overwinning geboekt op Dongen. Tegen de een klasse lager spelende gasten liep de score aan de Sluisweg op tot 5-0.

Al in de eerste minuut kreeg Aldo Tagliasacchi de kans om vrij voor het doel uit te halen en tekende direct de 1-0 aan. Hardinxveld dicteerde de gehele wedstrijd en liep halverwege de eerste helft verder uit. Uit een vrije trap krulde Robin de Kok de bal fraai over de muur precies binnen de paal. Direct daarop werd het 3-0 toen een combinatie opgezet door Collin de Kok door Aldo Tagliasacchi werd afgerond. Kort voor de pauze kwam Dongen pas toe aan de eerste serieuze doelpoging en schoot over de kruising.

In de tweede helft hield het flinke overwicht van Hardinxveld aan en naast de gemiste kansen leverde dat nog twee doelpunten op. Uit een scherpe voorzet van Danny van den Bout werkte Robin Peursem bij de tweede paal de 4-0 binnen. Het laatste wapenfeit kwam uit een corner van Lex de Gier die Robin de Boon binnen schoot. Ondanks de grote achterstand bleven de sportieve bezoekers het proberen en moest doelman Marc Koning nog wel een keer gestrekt naar de kruising om de 5-0 voor Hardinxveld als eindstand vast te houden.

Zaterdag 11 september gaat Hardinxveld in het tweede bekerduel op bezoek bij Margriet in Oss, en zal de bekerpoule dan een week later beslist worden in de thuiswedstrijd tegen sv Capelle.