Optreden van Bonnie St. Claire
Optreden van Bonnie St. Claire Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam
Uit Het Kompas van september 1981

Optreden “Plektrum Melodisten” was weer een geweldig succes

8 september 2021 om 16:55 Historie

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam zoekt maandelijks leuke berichtjes uit Het Kompas van zo’n dertig, veertig of vijftig jaar geleden. Ook vertellen ze er interessante weetjes bij. De ene keer is het een advertentie, de andere keer een opvallend nieuwsbericht. Hieronder is een verslag van het optreden van Plektrum Melodisten in september 1981 te lezen.

Voor een uitverkochte zaal traden zaterdag 19 september jl. de Plektrum Melodisten onder leiding van mevrouw M. de Rover-de Vos op. Nadat mevrouw de Rover de aanwezigen welkom had geheten, en zich verontschuldigd had over het feit dat zij vele mensen teleurgesteld naar huis had moeten sturen, omdat er geen plaats meer was, werd de avond begonnen met een gezamenlijk optreden van de oudste en de jongste groep. Bij het vrolijke Sleigh-ride in Alaska zorgde slagwerker Martin Post voor de rinkelende belletjes van de arreslee.

Tijdens het wisselen van de groepen zong Marian Kroon twee liedjes van de bekende zangeres Crystal Gaile, zij deed dat niet onverdienstelijk. Helaas was Wim Klop, die samen met Marina zou zingen geveld door keelontsteking. Marina heeft daarom wat moeten improviseren, omdat zij uiteraard weinig tijd had een nieuw repertoire in te studeren.

Het optreden van de jongste groep oogstte veel succes bij het publiek. Vooral het nummer ‘Ans’, dat gaat over een meisje dat ’s morgens gewekt wordt door fluitende vogels. We volgen het kind de hele dag en vooral het schommelen kwam in de muziek goed naar voren, evenals het klokje van gehoorzaamheid dat Ans weer naar bed roept.

Het derde nummer was gebaseerd op de melodietjes van de Sterreclame en heette dan ook toepasselijk “Plektrum Ster”. Het geheel was op muziek gezet door mevrouw De Rover.

Het werd met duidelijk plezier door de jeugd gespeeld, de Omo-tune en een kattevoerreclame waren goed te onderkennen. Erg knap van mevrouw de Rover, die in haar pogingen om elk jaar met nieuw en origineel repertoire te komen, volledig slaagt.

Voor het optreden van gaste Bonnie St. Claire lieten 5 meisjes horen wat je na een jaar les kunt presteren. Ze kregen voor hun eerste optreden een bloemetje.

En toen was het ogenblik gekomen waarop het doek werd opgehaald voor Bonnie St. Claire.

Gekleed in een oogverblindend wit pak zong zij Pierrot, vakkundig begeleid door de Plektrum Melodisten. Dat Bonnie meer kan dan discostampers en meezingliedje zingen bewees zijn in haar show door de titelsong uit de film van Bette Midler “The Rose” te zingen. Dit is een gevoelig lied dat door haar goed werd gebracht. Het is wel een vakvrouw, binnen 5 minuten had zij de zaal plat en zat iedereen mee te klappen en te zingen, vooral bij haar beroemde “Bonnie kom je buiten spelen” en een ouwe hit “Clap your hands, stamp your feet”. Een hartelijke vrouw en een fijn artieste om mee samen te werken, aldus mevrouw de Rover.

advertentie
advertentie