Plaats van samenkomst
Plaats van samenkomst L.W. Pors

Kroonbedebijeenkomst: ‘Bidden als anker’

10 september 2021 om 07:32 Religie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op dinsdagavond 14 september wordt in Hardinxveld-Giessendam de jaarlijkse kroonbedebijeenkomst gehouden. Bezinning op en voorbede voor het bestuur van ons land en dorp staan hierin centraal. Aan deze lokale bijeenkomst wordt meegewerkt door voorgangers van diverse kerken en politici van de drie christelijke politieke partijen, CDA, ChristenUnie en SGP. 

Waarom bidden voor de plaatselijke en landelijke overheid? Veel moeilijke beslissingen moeten genomen worden. Wat te denken van de situatie in Afghanistan, of van de formatiebesprekingen? Welke maatregelen neem je in tijden van corona? Wat te doen met natuurgeweld, klimaatafspraken,  zorgverlening, nieuwbouw, financiën, etc.? Het kan je soms onzeker maken. We zoeken houvast, we zoeken zekerheid, een ankerpunt. 

Daarom is voor de kroonbede 2021 in Hardinxveld-Giessendam gekozen voor het thema: ‘Bidden als anker’.

Rond dit thema wordt gesproken, gebeden en gezongen. Tevens wordt een muzikaal intermezzo verzorgd. Ds. J.C. Breugem (predikant PKN in Boven-Hardinxveld) verzorgt de meditatie en ds. P.J. Weij (predikant NGK) spreekt de kroonbede uit. Willem Pors (raadslid ChristenUnie) belicht het thema vanuit de politiek. De muzikale medewerking wordt verleend door Joost van Barneveld (organist Grote Kerk). Hij bespeelt het orgel en begeleidt ook de samenzang.  

Het organiserende comité bestaat uit leden van verschillende kerken en de drie christelijke politieke partijen uit het dorp.

Jong en oud zijn op dinsdag 14 september welkom in het gebouw ‘de bron’, Maasstraat 1. De kroonbedebijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. Vanwege COVID19 zijn er enkele maatregelen. 

advertentie
advertentie