Afbeelding
Pixabay

Fractie PHILIPPO wil vaccinatiegraad Hardinxveld-Giessendam weten

7 september 2021 om 16:51 Corona

HARDINXVELD-GIESSENDAM Fractie PHILIPPO wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoe hoog de vaccinatiegraad is binnen de gemeente Hardinxveld en de gemeentelijke organisatie. 

door Ward den Besten

Ook van de gemeenteraad zelf wil de partij weten hoeveel raads- en collegeleden volledig gevaccineerd zijn en hoeveel van hen principiële bezwaren hebben tegen vaccinatie.

Fractievoorzitter Robert Philippo laat aan het college weten de vaccinatiegraad van groot belang te vinden voor de mate van vrijheid die mensen elkaar gunnen. ,,Fractie PHILIPPO vindt dat onze gezondheid bepaalt hoe vrij wij zijn en medeafhankelijk is van hoeveel kansen je omgeving je biedt. Preventieve zorg (vaccinatie, red.) is een speerpunt van ons en derhalve speelt zij een belangrijke rol in die kansen tijdens de coronapandemie en dus in onze vrijheid’’, aldus de partij. 

,,Onze ambtelijke organisatie is een zeer kwetsbare organisatie in de uitvoering van onze beleidsprogramma’s en service aan onze inwoners gezien het ernstig tekort aan capaciteit en kennis”, schrijft Philippo. ,,Derhalve speelt de vaccinatiegraad en de effectiviteit van de vaccins een grote rol bij hun groepsimmuniteit.’’

Hetzelfde geldt volgens Philippo voor de bestuurlijke organisatie (college en raad) van de gemeente. Ook die moet goed kunnen blijven functioneren, stelt de fractievoorzitter. Een hoge vaccinatiegraad helpt daarbij, temeer omdat college- en raadsleden met veel mensen in contact staan, zoals ,,de ambtelijke organisatie, inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere overheidsbestuurders’’.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie