nieuwe accommodatie Wim v.d. Pijl

Derby Vriendenschaar – HKC eindigt in 11-17

12 september 2021 om 14:26 Sport Deel je nieuws

In de eerste speelronde van het seizoen 2021-2022 stond direct een derby op het programma.

Op de prachtig vernieuwde kunstgrasvelden aan de Sluisweg ontving de thuisclub dorpsgenoot HKC. Na een 1e helft waarin favoriet HKC de betere ploeg was en met een 2-10 voorsprong de kleedkamers op mocht zoeken bood Vriendenschaar in deel 2 veel beter partij en kwam de 2e helft ook als morele winnaar uit de bus..

Onder grote publieke belangstelling klonk om 16:00 uur het eerste fluitsignaal. Voor beide ploegen na 11 maanden weer de 1e wedstrijd in competitieverband na 10 oktober 2020.

Vriendenschaar ging de wedstrijd van start met de dames Krista van Hunnik, Lieke Brouwer, Celine van Meeteren en Anne Timmer. Trainer/coach Jorith Ekelmans liet bij de heren Rick Molenaar, Julian Voorwinden, Marijn Bakema en aanvoerder Christian Brouwer starten.
Marrien Ekelmans, broer van, en Peter Kamsteeg stelden hier voor HKC het volgende basisachttal tegenover: Annelies Kop, Veerle Havelaar, Fenna Zwang, Nadhie den Dunnen, Danny den Dunnen, Mark Klop, Eliza Roest en Captain Corné Troost.

Mark Klop schoot de brilstand van het scorebord waarna Christian Brouwer met een fraai afstandsschot de stand direct gelijk trok. Vriendenschaar coach Ekelmans koos voor een vertragende tactiek om HKC niet in haar ritme te laten komen. Desondanks was HKC de 1e helft duidelijk sterker dan Vriendenschaar wat ook tot uiting kwam in de 2-10 ruststand.

Waar in deel 2 gerekend werd op een continuering van het wedstrijdverloop bleek in de praktijk niets minder waar. Vriendenschaar bood in deze 2e helft uitstekend partij en nam ook het initiatief in het scoreverloop. Bij HKC ontbrak het gif en overtuiging in de afronding. Door het fysieke overwicht kon HKC in deel 2 nog steeds tot veel meer schotkansen komen maar was het scoringspercentage veel te laag. Met name de mannen van Vriendenschaar hadden het vizier wel op scherp waardoor het scorebord zo’n 10 minuten voor tijd een 10-14 tussenstand aan gaf.

Een time-out van HKC resulteerde effect en onder leiding van beste man van het veld Mark Klop kon de winst voor titelfavoriet HKC veilig worden gesteld.

Het slotakkoord kwam op naam van Marijn Bakema met het mooiste doelpunt van de wedstrijd in de laatste seconde.

Een overwinning voor HKC waar de terugval in de 2e helft niet voor grote euforie zorgde. In de rust nog misschien bang voor een grote nederlaag mocht Vriendenschaar na een prima 2e helft tevreden van het veld stappen.