Pieter Kroon zit speler Margriet op de hielen
Pieter Kroon zit speler Margriet op de hielen Teus Stam

Hardinxveld met winst op weg naar de volgende bekerronde

12 september 2021 om 19:35 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld ligt na de tweede overwinning in de bekerpoule op koers om door te stromen naar de volgende bekerronde. De uitwedstrijd bij Margriet in Oss leverde de ploeg van trainer Richard den Ouden een 0-4 winstpartij op.

Hardinxveld startte gretig en kwam al in de vierde minuut op voorsprong toen na een fraaie pass Lex de Gier achter de verdediging opdook en de bal beheerst binnen schoof. De gastheren, die een klasse lager uitkomen, zaten er kort op en Hardinxveld was ondanks een groot veldoverwicht niet scherp genoeg om direct door te drukken. Op slag van rust viel wel de 0-2 toen Aldo Tagliasacchi in de zestien werd vastgehouden en hij zelf de penalty benutte.

Met die stand en de veldverhouding leek het duel al voor de pauze beslist. In de tweede helft liep Hardinxveld met een spitsengoal van opnieuw Aldo Tagliasacchi verder uit naar 0-3. De thuisclub gaf zich toch niet gewonnen, maar kon niet echt gevaarlijk worden tegen de goed georganiseerde Hardinxveldverdediging, zodat doelman Marc Koning vrijwel niets te doen kreeg. Met een aanval opgezet en afgerond door Danny van den Bout bepaalde Hardinxveld de eindstand uiteindelijk op een verdiende 0-4 overwinning.

Zaterdag 18 september ontvangt Hardinxveld in het laatste duel in de bekerpoule sv Capelle. Met drie punten voorsprong en een aanzienlijk beter doelsaldo kan Hardinxveld zich dan plaatsen voor de knockoutfase van de districtsbeker. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.