Afbeelding
Eiegen

Vriendenschaar boekt belangrijke overwinning

19 september 2021 om 17:00 Korfbal

HARDINXVELD Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd uit tegen Oranje Wit op het programma. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd verloren en wilden van de onderste plaats weg.

Vriendenschaar startte met Arjanne Ambachtsheer en Peter Visscher in de basis en was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Met een scherpe verdediging en geduldige aanvallen, wist de ploeg de voorsprong uit te bouwen tot 3-7 met de rust. Dit bood voldoende perspectief voor het vervolg.

SLORDIG Echter, na de rust deed Oranje Wit er fysiek een schepje bovenop en kwam terug tot 5-7. Vriendenschaar was in die periode slordig en zoekende naar doelpunten. Na die mindere periode pakte de ploeg het goed op en werd de voorsprong verder uitgebouwd tot 6-11.

Beide ploegen leken last te hebben van de warmte, maar bleven strijden tot het einde. Vriendenschaar bleef op belangrijke momenten scoren en speelde de wedstrijd goed uit, zonder nogmaals in de problemen te komen.

Met een 10-15 overwinning stapte Vriendenschaar moegestreden van het veld, met aanvoerder Christian Brouwer als topscoorder.

VERTROUWEN Deze overwinning geeft vertrouwen voor de wedstrijd thuis tegen Valto. Tijdstip is 17.45 uur, na de officiële opening door de burgemeester.