Afbeelding
Walter Leendertse

Doe- en informatiebeurs voor ouderen

24 september 2021 om 07:36 Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM In het kader van de Dag van de Ouderen, wordt donderdag 30 september een doe- en informatiebeurs gehouden in sporthal de Wielewaal. ,,Dit jaar voor de 6e keer” vertelt Piet van der Priem, voorzitter van het comité ‘Dag voor de Ouderen’, trots. 

door Walter Leendertse

,,Vorig jaar kon het niet doorgaan, vanwege corona, echter dit jaar zijn we weer op volle kracht terug.” Van der Priem ontving veel berichtjes het afgelopen jaar. ,,Mensen begrepen onze keuze, maar vonden het wel erg jammer. Daarom is het extra fijn dat het dit jaar, met wat aanpassingen, alsnog kan doorgaan.” De belangrijkste aanpassing is het testen-voor-toegang-beleid. Dat houdt in dat de bezoekers bij binnenkomst moeten kunnen laten zien dat ze volledige gevaccineerd zijn, of een negatief testbewijs kunnen overleggen. Dat kan met de app, maar het bewijs kan ook worden uitgeprint. Daarnaast is er een vaste looproute uitgedacht zodat de mensenmassa niet al te veel ophoopt.

In 2019 kwamen er 650 bezoekers op de beurs af. Van der Priem hoopt dit jaar minimaal 500 bezoekers te verwelkomen. Dit zijn voornamelijk 55-plussers, maar ook mantelzorgers zijn van harte welkom. De beurs staat in het teken van elkaar ontmoeten en het geven van relevante informatie voor 55-plussers. Daarnaast zijn er ook verschillende workshops te volgen. Nieuw dit jaar is onder andere de e-bikecursus en een virtuele weerbaarheidstraining. ,,Er gebeuren nog te veel ongelukken met e-bikes, vandaar deze snelcursus.” 

Daarnaast zijn er verschillende zorgverleners, seniorenstichtingen en hulpverlenende bedrijven op de beurs te vinden. Ook voor de jongere senioren en mantelzorgers is er genoeg te beleven. ,,Het is een beurs met het oog op de toekomst”, vertelt Van der Priem. ,,Zo kun je bij een aantal standhouders informatie vinden voor het seniorproof maken van een woning. Hierdoor kunnen mensen langer in hun eigen huis blijven wonen.”

Elk jaar na de beurs wordt er door het comité uitvoerig geëvalueerd, wat maakt dat de volgende editie weer beter en mooier wordt en dat de kwaliteit van de beurs gewaarborgd blijft. Ondanks de hoge kwaliteitseisen die het comité stelt, is de toegang dit jaar ook weer gratis: ,,We worden gesponsord door de gemeente via de MAG en door diverse bedrijven en organisaties. Ook vragen we aan de standhouders een kleine bijdrage, zodat we geen entree hoeven te vragen.”

De beurs vindt plaats op donderdag 30 september in sporthal de Wielewaal. Wethouder Trudy Baggerman opent de beurs om 13.15 uur. De beurs duurt tot 17.30 uur.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie