Afbeelding
JOUW Comunicatie

Leerlingen Calvijn steken handen uit de mouwen

21 september 2021 om 09:29 Natuur en milieu

HARDINXVELD-GIESSENDAM ‘World Cleanup Day… Hier moeten we als school aan meedoen!’, dacht Joey Biesheuvel docent aardrijkskunde van Calvijn toen hij hoorde over deze wereldwijde opruimactie. Eén van de doelen van Calvijn, onderdeel van Stichting CVO-AV, is meer aandacht besteden aan het thema duurzaamheid. Het vak aardrijkskunde leent zich daar prima voor. In de lessen worden actuele wereldvraagstukken behandeld zoals: hoe ga je op een goede manier om met de wereld? Waarbij de school het belangrijk vindt dat de leerlingen een stukje bewustwording bijgebracht wordt. Ook zij hebben invloed op het wereldprobleem: de plastic soep.

,,Als school pakken we dit probleem graag bij de bron aan en steken we graag de handen uit de mouwen’’, aldus Joey Biesheuvel. Dit jaar is Calvijn goed van start gegaan tijdens de World Cleanup Day-scholeneditie. In de les hebben de leerlingen informatie gekregen over het wereldprobleem van de plasticsoep, over zowel de oorzaken als de gevolgen. Vervolgens werden ze uitgedaagd om zelf een bijdrage te leveren aan de oplossing voor het afvalprobleem: het zwerfafval opruimen. Dit gebeurde in samenwerking met Reinigingsdienst Waardlanden en McDonald’s restaurants Hardinxveld-Giessendam, die in de nodige materialen voorzagen. De Gemeente Hardinxveld-Giessendam bracht de partijen met elkaar in contact. Wethouder Theo Boerman kwam donderdag- en vrijdagochtend bij de leerlingen een kijkje nemen om ze veel succes toe te wensen. Zelf liep hij eerder dit jaar ook mee tijdens de landelijke opschoondag.

Bekijk hieronder een korte video van een paar leerlingen die hebben meegeholpen. (Tekst gaat onder de video weer verder)


De school is van plan om ook volgend jaar weer mee te doen. En het dan nog grootser aan te pakken. Om bijvoorbeeld het plastic afval een tweede leven te geven, door er iets kunstzinnigs van te maken bij de handvaardigheid. Via een speciale app die Litteratie heet, kunnen we het opgehaalde afval op de foto zetten en in kaart brengen. Zo kunnen we ook vanuit het vak science dus een onderzoekje laten doen. Kortom: mogelijkheden genoeg!

Gemeente Hardinxveld-Giessendam hoopt door het jaar heen op meer Schoonwandel-acties, zoals het ook wel wordt genoemd. Zij ondersteunt de landelijke opschoondag, die in het voorjaar wordt gehouden en de World Cleanup Day van afgelopen zaterdag graag. 

Meedoen aan een actie of er eentje op zetten? Neem dan contact op met Xanthine Jut via: Xo.jut@hardinxveld-giessendam.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie