Afbeelding
Frans Moen

Al bijna 30 acties voor Huis3; streefbedrag verhoogd naar 100.000 euro

21 september 2021 om 15:14 Maatschappelijk

BOVEN-HARDINXVELD Het was bijna niet te missen, maar afgelopen vrijdag heeft een team van zes mensen 24 uur non-stop pannenkoeken gebakken bij de Gereformeerde Kerk in Boven-Hardinxveld. En dat deden ze niet alleen omdat ze dat leuk vonden, maar ook om geld op te halen voor de kerk en voor Huis3.

door Esther Coumans

Esther Bot-Moen is een van de initiatiefnemers van Huis3. Enthousiast vertelt ze over het plan dat ze vorig jaar had en dat ze nu al hebben bereikt. ,,Mijn broer Ben is ziek”, vertelt ze. ,,Maar hij heeft mij destijds overgehaald om met hem en Marien de halve marathon van Eindhoven ten behoeve van KWF te lopen. Wij haalden toen bijna 14.000 euro op. In coronatijd had ik wat meer tijd om na te denken en toen kwam het in me op dat Het Glazen Huis niet meer bestaat, maar waarom zouden wij niet zoiets doen voor het goede doel? In een korte tijd had ik een groepje enthousiastelingen die met mij wel in zo’n huis wilden zitten en uitdagingen doen.”

HEEL HARDINXVELD HELPT Daarna is het snel gegaan en in maart van dit jaar is Stichting Huis3 geboren. De bedoeling is dat in de week van vrijdag 24 juni tot en met vrijdag 1 juli 2022 drie mensen permanent verblijven in een keet (een ‘huis’), die wordt geplaatst op of naast het terrein van korfbalvereniging HKC. Dit doen ze in totaal met vijf mensen. Esther zelf verblijft een hele week, de andere vier deelnemers, Mark aan de Wiel, Ben Moen, Marien de Hek en Ilona Meerkerk blijven allemaal 3,5 dag in het huis. ,,Vanuit Huis3 zullen wij verschillende activiteiten organiseren en diverse uitdagingen aangaan. Wij willen met de slogan Heel Hardinxveld Helpt, heel Hardinxveld (en omstreken) in beweging krijgen om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF.”

In maart van dit jaar had Huis3 hun streefdoel op 50.000 euro gezet. Maar door de vele acties die er al ondernomen zijn door heel veel verschillenden mensen en kinderen, hebben ze afgelopen weekend besloten om hun streefdoel te verhogen naar 100.000 euro. .”

Nog vóór de vijf fanatiekelingen in het huis gaan zitten, lopen er al heel veel acties. Dat kunnen hele kleine acties zijn, maar ook grotere. ,,Wij zijn blij met elke actie die er wordt gedaan. Groot of klein.”

Ook doneren of een actie aanmelden? Ga naar www.huis3.nl

Wil je weten welke acties er allemaal zijn geweest en nog meer lezen? Ga dan snel naar het Premium-verhaal

advertentie
advertentie