Denkend aan Holland
Denkend aan Holland Aak Overweel

FOTOWEDSTRIJD WATER – WIND – WOLKEN

23 september 2021 om 16:35 Lokaal Deel je nieuws

Een jaar lang foto’s maken over de thema’s water, wind en wolken in het mooie gebied van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Dat is de uitdaging van één van de afrondingsfasen van Denkend aan Holland. Een project over het landschap van dit gebied, waarin Den Hâneker, Museum De Koperen Knop, Werelderfgoed Kinderdijk en Museum Het Voorhuis samenwerken.

HET MOOISTE LANDSCHAP

Het project Denkend aan Holland gaat over het landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, misschien wel het mooiste gebied dat bestaat. Op dat landschap moeten we heel zuinig zijn, want het wordt van alle kanten bedreigd. Ons veenweidelandschap vol boerderijen en koeien, loopt gevaar door oprukkende nieuwbouw van woningen, groeiende bedrijventerreinen en stoppende boerenbedrijven. Daarom moeten we het in zijn huidige vorm nog meer gaan waarderen. Moeten we het landschap gaan zien, proeven, voelen en beleven. Dat gaan we onder meer doen met de foto’s van deze fotowedstrijd. 

IEDEREEN KAN MEEDOEN

o    Maak tussen nu en 1 september 2022 een of meer foto’s van het landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Dat mag van alles zijn; als het thema water, wind en/of wolken maar in de foto’s te herkennen is. Laat uw creativiteit zoveel mogelijk de vrije loop.

o    De foto’s moeten van goede kwaliteit zijn; minstens 300 dpi, liefst hoger en graag liggend formaat.

o    Stuur de foto’s als bijlage (per stuk) bij een email naar publiciteit@koperenknop.nl. Een afgedrukte foto (minimaal formaat A5) afgeven bij of toesturen naar Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam) mag ook. Noteer uw naam en adresgegevens (inclusief telefoonnummer en emailadres) op de achterzijde.

o    Alle inzendingen die uiterlijk op 1 september 2022 zijn ontvangen dingen mee naar een prijs. Een deskundige vakjury zal de foto’s beoordelen en vijf geldprijzen toekennen van elk € 100.

o    De foto’s zullen zoveel mogelijk worden gebruikt in exposities in de herfst van 2022 in Museum De Koperen Knop, Museum Het Voorhuis en het Werelderfgoed Kinderdijk. Daarnaast worden ze voor publiciteit rond het gehele project gebruikt. 

o    Een selectie van de foto’s komt bovendien in aanmerking voor een publiekprijs.

o    Alle ingestuurde foto’s worden eigendom van Museum De Koperen Knop en Den Hâneker.

TOT SLOT

Deze fotowedstrijd is onderdeel van het project Denkend aan Holland van de Natuur- en Landschapsvereniging Den Hâneker en wordt financieel gesteund door Groen Verbindt (Gebiedsdeal Alblasserwaard-Vijfheerenlanden) en de Gemeente Molenlanden. In het kader van dit project vinden er de komende maanden nog meer activiteiten plaats. Let op de informatie hierover in de media en de speciale projectflyers.

advertentie
advertentie