Merel Hartog wist in de Omloop van Noordwest Overijssel een podiumplaats te bemachtigen
Merel Hartog wist in de Omloop van Noordwest Overijssel een podiumplaats te bemachtigen Jan van Arckel

Zilver voor Jan van Arckel nieuwelinge Merel Hartog

27 september 2021 om 09:04 Wielrennen

ALBLASSERWAARD Aan de klassieker de Omloop van Noordwest Overijssel deden zaterdag diverse renners van Jan van Arckel mee. Merel Hartog werd tweede bij de nieuwelingen dames

Merel Hartog (Giessenburg) van Jan van Arckel beet het spits af bij de nieuwelingen dames. Ze stond om 9 uur met veel spanning te wachten op het startschot. Merel had er enorm veel zin in. Heel de wedstrijd heeft ze geprobeerd goed van voren te zitten. Dat lukte aardig. Er waren helaas veel valpartijen, alleen omdat Merel elke keer probeerde van voren te zitten gebeurde het achter haar. Acht km voor het einde wilde iedereen goed van voren zitten, want het ging een sprint worden. Gelukkig was het een lange aankomst, dus kon Merel nog wat opschuiven. De sprint werd al vroeg ingezet. Uiteindelijk werd ze tweede.

Jost van de Streek (Ottoland) , Thijs Wemmers (Bleskensgraaf), Thom Verhoeks (Gorinchem), Joris Peursum (Hardinxveld-Giessendam) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) mochten met 144 renners om 12.00 uur starten. Er werd gelijk volle bak gekoerst en de jongens reden zich goed naar voren. Helaas waren er verschillende valpartijen, waar ook de renners van Jan van Arckel bij betrokken waren. Na nog enkele valpartijen was er helaas geen aansluiting meer bij het peloton. Joris finishte als eerste Jan van Arckelrenner, zonder kleerscheuren, op een 76e plek. Jost volgde als 84e en Thom zat in dezelfde groep en werd 87e. Sem kon de wedstrijd uitrijden en werd 91e. Helaas moest Thijs door materiaalpech mee in de bezemwagen.

Het was een pittige koers, waarbij de jongens grotendeels in het peloton hebben gereden, maar door pech helaas lager finishten dan ze hadden gewild.

advertentie
advertentie