Afbeelding
Aanzet

De Bibliotheek AanZet biedt hulp bij vragen over coronatoegangsbewijs

28 september 2021 om 07:32 Corona

HARDINXVELD-GIESSENDAM De coronamaatregelen zijn versoepeld en dat betekent dat er dan ook bij de Bibliotheek AanZet weer meer mogelijk is. Zo vervalt de 1,5 meter regel, wordt de capaciteitsnorm niet langer gehandhaafd en hoeven bezoekers een plek om te werken of te studeren niet meer vooraf te reserveren. Daarnaast kan iedereen met vragen over het coronatoegangsbewijs in de bieb terecht.

Dankzij de verruimingen in het coronabeleid kan de Bibliotheek AanZet ook een aantal maatregelen versoepelen. Zo is registratie is niet meer nodig wanneer je bieb bezoekt. De bibliotheek vraag de bezoekers alleen vrijblijvend om zich te registreren als ze naar de bibliotheek komen voor een activiteit, aan de leestafel komen te zitten of komen studeren. Om te zorgen dat de bibliotheek open kan blijven, houden ze zich nog wel aan de basisregels en verzoeken ze iedereen thuis te blijven wanneer er klachten zijn.

CORONATOEGANGSBEWIJS Omdat de bibliotheek wordt beschouwd als een doorstroom- of verblijflocatie, hoeven bezoekers geen coronatoegangsbewijs te laten zien wanneer ze de bibliotheek bezoeken. Ook voor de meeste van de activiteiten is geen coronatoegangsbewijs nodig. Wanneer dit bij uitzondering wel nodig is, staat het aangegeven op de activiteitenpagina op de website.

HULP BIJ VRAGEN ,,Het kan natuurlijk zo zijn dat je graag één van de activiteiten wil bezoeken waarbij we wel om een coronatoegangsbewijs vragen. Of misschien ga je binnenkort naar een festival, de bioscoop of boek je een tripje naar het buitenland. Ook dan is de kans groot dat je een coronatoegangsbewijs nodig hebt. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over? Kom dan naar een van onze vestigingen bij jou in de buurt.” Bibliotheekmedewerkers staan klaar om iedereen te informeren over de CoronaCheckapp en deze te downloaden op een smartphone. Ook kunnen zij helpen een papieren coronatoegangsbewijs te printen. Op alle locaties is informatie te vinden over hulp bij het downloaden van de CoronaCheckapp of hulp bij het printen van een papieren coronatoegangsbewijs. Men wordt persoonlijk geholpen op één van de digitale inloopspreekuren of bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Bekijk de openingstijden van de bieb: https://www.debibliotheekaanzet.nl/vestigingen

.

advertentie
advertentie