Theatervoorstelling over de kunstwerken van Van Gogh.
Theatervoorstelling over de kunstwerken van Van Gogh. Pieter van der Horst

Van Gogh project op de Rehobothschool

30 september 2021 om 10:42 Onderwijs

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de Rehobothschool in Hardinxveld-Giessendam zijn de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 begonnen met het Van Gogh project. Tijdens dit project maken de kinderen kennis met kunstwerken die gemaakt zijn door Van Gogh.

Het project bestaat uit drie verschillende activiteiten die verzorgd worden door het Kröller-Müller Museum. Twee kunstwerken van Van Gogh zijn tijdens de eerste activiteit meegenomen en gepresenteerd aan de groepen. Deze twee kunstwerken hangen de komende drie weken in de gangen van de Rehobothschool. De kinderen hebben hiervoor een ware bruikleenovereenkomst moeten ondertekenen. 

Een week later hebben de kinderen een theatervoorstelling bekeken, waarin de kunstwerken van Van Gogh centraal stonden. Tijdens de voorstelling kwamen ook een aantal andere kunstwerken voorbij. De kinderen moesten deze kunstwerken beoordelen op de kunststijl van Van Gogh en aan de hand daarvan beslissen of deze kunstwerken van Van Gogh zelf waren of van andere kunstenaars.

Als afsluitende activiteit gaan de kinderen ook zelf aan de slag met het maken van kunstwerken. Hierbij zullen ze gaan werken in de stijl van Van Gogh. Wie weet ontdekken ze een nieuwe Vincent van Gogh op de Rehobothschool.

advertentie
advertentie