Doorbraak Peter Visscher
Doorbraak Peter Visscher Wim v.d.Pijl

Overtuigende overwinning Vriendenschaar

3 oktober 2021 om 13:35 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een prima eerste helft was voldoende om het bezoekende ONDO (waar in een oefenwedstrijd nog tegen gelijk was gespeeld) op ruime achterstand te zetten, die in de tweede helft door Vriendenschaar werd gecontinueerd. Alle spelers/speelsters kwamen op het scoreformulier, waarbij met name Julian Voorwinden liet zien dat hij zijn schutterskwaliteit nog niet is verleerd en met 6 korftreffers een belangrijk aandeel had in de overwinning (18-14).

De CABholland-ploeg begon scherp aan de wedstrijd. Hoewel het eerste rake schot van de ploeg uit Middelburg kwam, nam Vriendenschaar door 5 rake schoten van onder ander Arjanne Ambachtsheer en Krista van Hunnik in de daaropvolgende 10 minuten een belangrijke ruime voorsprong, die ze de gehele wedstrijd niet meer uit handen gaven.

Trainer Jorrith Ekelmans had zijn team goed voorbereid op de taaie Zeeuwen, die verdedigend goed in bedwang werden gehouden, en aanvallend met veel snelheid onder druk werden gezet. In het 1e aanvalsvak werd de korf met veel variatie door alle spelers gevonden, terwijl in het andere vak vooral schutter Julian Voorwinden werd gezocht die mede dankzij uitstekend reboundwerk van Marijn Bakema de korf veel onder vuur kon nemen en met 5 rake schoten in de 1e helft het verschil maakte.  De voorsprong werd in het eerste half uur verder uitgebouwd naar 11-5, waarna ONDO net voor de rust de stand op 11-6 bracht.

Ook in de 2e helft was Vriendenschaar de betere ploeg. Na een doorbraak van Christian Brouwer verzilverde vakgenoot Peter Visscher die actie vakkundig , waarmee de voorsprong weer werd vergroot en Vriendenschaar daarna verder kon uitlopen naar 14-7.  ONDO was in de 2e helft veel meer op de ballijnen gaan verdedigen , waardoor schutter Voorwinden lastiger aanspeelbaar werd en het aanvalsspel in dat vak wat stagneerde. Een korfpuntloze periode van ruim 10 minuten, waarin ONDO wel tweemaal raak schoot, werd dankzij scores van  Celine van Meteren en Anne Timmer afgesloten, waarna de  voorsprong werd uitgebreid naar 18-12 en de wedstrijd was beslist. De twee laatste treffers waren in de laatste minuut voor de gasten, waardoor de eindstand op 18-14 werd bepaald.

Door deze overwinning staat  Vriendenschaar met 4 punten uit 4 wedstrijden in de middenmoot en moet het volgende week bij het gelijkstaande Excelsior gaan proberen bij de bovenste ploegen te komen. De wedstrijd in Delft begint om 15.30 uur.

De scores kwamen van: Julian Voorwinden 6 x , Christian Brouwer 3 x , Peter Visser en Krista van Hunnik ieder 2 x , Marijn Bakema, Arjanne Ambachtsheer, Celine van Meteren en Anne Timmer ieder 1 x.