Afbeelding
Foto: Shutterstock

Een passende arbodienst vinden: zo vind je er één

7 oktober 2021 om 09:09 Partnercontent

Gezondheid moet worden aangemoedigd in alle professionele omgevingen, ongeacht de grootte of het segment waarin het bedrijf actief is. Daarvoor is de hulp van een goede arbodienst onontbeerlijk.

Deze keuze kan echter even ingewikkeld als noodzakelijk zijn, aangezien de beslissing rechtstreeks van invloed zal zijn op de maatregelen die in de dagelijkse routine van het bedrijf zullen worden toegepast, hetgeen van invloed is op de gezondheid van de werknemers, hun levenskwaliteit en de prestaties van het bedrijf in zijn geheel.

Daarom is het noodzakelijk de specifieke kenmerken van elk bedrijf in het gebied te vergelijken, zodat de best mogelijke beslissing kan worden genomen, gebaseerd op solide en relevante criteria.

Hoe kiest je het beste bedrijf voor bedrijfsgezondheidszorg?

Door een zorgvuldige analyse van alle volgende kenmerken zult je waarschijnlijk het ideale bedrijf kunnen kiezen om de modus operandi van jouw bedrijf zo aan te passen dat het aan de nodige criteria inzake gezondheid op het werk voldoet.

Ervaring op de markt

Een bedrijf dat de arbodienst aanbiedt, moet op de hoogte zijn van de meest recente verplichtingen en eisen.

Dit is een van de punten die aantonen dat ervaring een doorslaggevende factor is bij de keuze van een onderneming voor bedrijfsgeneeskunde, aangezien dit bewijst dat zij in staat is geweest vele jaren op de markt te blijven, steeds door aan de behoeften van de cliënten te voldoen.

Het bewijs is belangrijk om de klant te laten zien dat het bedrijf over voldoende capaciteit op het gebied beschikt, alsmede over de technische en praktische kennis die nodig is om diensten van topkwaliteit te leveren.

Erkenning op de markt

Naast de ervaringstijd is een andere belangrijke factor de bekendheid van het bedrijf op de markt, die een directe aanwijzing is voor de kwaliteit ervan, in die mate dat klanten en het publiek in het algemeen zich het bedrijf herinneren wanneer zij denken aan het segment waarin het actief is.

Door te kiezen voor een bedrijf op het gebied van de bedrijfsgezondheidszorg dat op de markt goed bekend staat, kan de kwaliteit van de geleverde diensten nog beter worden, wat het ideale scenario is voor het bedrijf dat de opdracht krijgt.

Hoeveelheid verleende diensten

Wie weet wat gezondheid op het werk is, begrijpt dat dit een gebied is dat een aanvulling vormt op andere gebieden, zoals bijvoorbeeld arbeidsveiligheid en juridische deskundigheid, in die zin dat zij in bepaalde aangelegenheden en behoeften met elkaar samenhangen.

Wanneer een bedrijfsgeneeskundig bedrijf bijvoorbeeld zijn diensten aanbiedt in overeenstemming met wat de wet voorschrijft, vermijdt het dat de cliënt problemen ondervindt bij gerechtelijke onderzoeken, wat ook mogelijk wordt gemaakt dankzij de arbeidsveiligheid die in die professionele omgeving wordt aangetroffen.

Dit is slechts één van de voorbeelden waarin de gebieden met elkaar verbonden zijn, hetgeen duidelijk maakt dat het voordelig is wanneer het bedrijf dat zich bezighoudt met gezondheid op het werk ook op andere aanverwante gebieden actief is, waardoor hun oplossingen compleet zijn voor de eisen van de klanten.

Het voordeel kan ook worden gevoeld door de aannemer, die voor de levering van de diensten niet op verschillende bedrijven hoeft te rekenen, maar al deze diensten bij een en dezelfde aannemer centraliseert en de communicatie tussen de partijen vergemakkelijkt.

Aangeboden diensten

Ga na welke oplossingen dit bedrijf biedt. Controleer of het werkt met verschillende opties, niet alleen veiligheid, maar ook gezondheid en welzijn op het werk. Het is immers belangrijk de werknemer in zijn geheel te beschouwen, om zijn integriteit en tevredenheid te garanderen, waardoor hij gemotiveerder en productiever zal zijn.

Geïntegreerd beheer

Tegenwoordig kunnen we veiligheid, gezondheid, welzijn en levenskwaliteit op het werk niet meer los van elkaar zien. Al deze aspecten zijn van fundamenteel belang om de integriteit van de werknemer te waarborgen. Daarom hebt je een bedrijf nodig dat zich bezighoudt met veiligheid op het werk en al deze aspecten op een geïntegreerde manier beheert.

Het moet een holistische visie op de werknemer hebben, waarbij rekening wordt gehouden met alles wat negatieve gevolgen voor hem/haar kan hebben. Tegelijkertijd moet zij oplossingen aandragen die elkaar aanvullen en die passen bij de realiteit van elke onderneming, rekening houdend met de behoeften van het team en de resultaten die de organisatie wil bereiken.

Vergelijk HR dienstverleners

Op de website van HR navigator kunt je een vergelijking maken tussen alle beschikbare dienstverleners en oplossingen op maat vinden voor elke onderneming. Bevorder integriteit en de beste werknemerservaring, zodat hun goede resultaten uitstekend zijn voor jouw bedrijf.

Reken op de diensten van de HR navigator en zie hoe deze alle kenmerken biedt die je zoekt in een onderneming voor bedrijfsgeneeskunde!

advertentie
advertentie